Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Opozicija: pažeidimai Rusijos parlamento rinkimuose parodė, kaip Vladimiras Putinas bijojo pralaimėti

Partijos „Vieningoji Rusija“ galvos puikiai žinojo, kad sekmadienį vykusiuose Rusijos parlamento rinkimuose nebegali tikėtis ankstesnės sėkmės, o tai iliustravo daugybė rinkimų pažeidimų – taip tvirtina opozicioneriai iš Kaliningrado srities.
Po rinkimų Rusijoje niekas nepasikeis, teigia M.Kostiajevas (dešinėje).
Po rinkimų Rusijoje niekas nepasikeis, teigia M.Kostiajevas (dešinėje). / Tomo Lukšio, BFL

„Šiuose rinkimuose buvo gerokai daugiau pažeidimų nei vykusiais 2007 metais. Tuomet niekas nė nenorėjo ginčytis, kad „Vieningosios Rusijos“ iškovoti 65 proc. balsų buvo tikri. Tuomet dar nebuvo sisteminės krizės šalyje, Vladimiro Putino reitingai buvo tikrai aukšti“, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo visuomenininkas Michailas Kostiajevas.

Anot jo, Kaliningrado srityje vykusiuose rinkimuose fiksuotas rinkėjų vežimas balsuoti, opozicinių partijų atstovams nebuvo leista dalyvauti rinkimų komisijose.

„Rinkimuose dalyvavo nežinia iš kur atsiradę žmonės, kurie deklaravo gyvenamąją vietą butuose, kai tuo tarpu tikrieji tų butų savininkai apie tokius žmones nieko nežinojo. Taip pat buvo užfiksuota, kad kai kurie rinkimų komisijų pirmininkai patyrė spaudimą“, – kalbėjo M.Kostiajevas. Jis pridūrė, kad buvo trukdoma fiksuoti rinkimų pažeidimus.

Kaliningrado srities deputatas Vladimiras Sultanovas atkreipė dėmesį, kad šiems rinkimų pažeidimams buvo gerai pasirengta iš anksto.

M.Kostiajevas pabrėžė, kad rinkimai greičiausiai bus pripažinti įvykusiais, o atskirus rinkimų pažeidimų atvejus nagrinės teismai. „Tačiau kas iš to? Esmės tai nepakeis“, – pridūrė jis.

Apie preliminarius rinkimų į Rusijos Dūmą rezultatus skaitykite čia.

Kaliningrado socialinės pagalbos ir paramos fondo direktorius Aleksandras Černovas pabrėžė, kad nesitiki, jog teismuose pavyks įrodyti, kad rinkimų tvarka daugeliu atvejų buvo pažeista. „Teismų laimėti mes neturime jokių galimybių, teismai pas mus primena nusikalstamą struktūrą, kurios nenugalėsi. Teismų sistema Rusijoje yra paprasčiausias biznis“, – kalbėjo jis.

M.Kostiajevas sakė, kad po šių rinkimų niekas Rusijoje nepasikeis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius