Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Organizacija „Syrian Archive“ kaupia medžiagą apie rusų atakas prieš civilius Sirijoje

Sirų vadovaujama žmogaus teisių organizacija trečiadienį paskelbė surinkusi duomenų apie daugiau nei 1 400 atvejų, kai rusų pajėgos per trejus metus, kai yra įsitraukusios į pilietinį karą Sirijoje, atakavo civilius gyventojus ir civilinę infrastruktūrą.
Idlibas
Idlibas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Berlyne įsikūrusi organizacija „Syrian Archive“ sukūrė vaizdo įrašų duomenų bazę apie incidentus, įvykusius laikotarpiu nuo 2015 metų rugsėjo, kai Rusija pradėjo rengti antskrydžius Sirijoje, kad paremtų prezidentą Basharą al Assadą, iki šių metų rugsėjo.

Organizacijos atstovas Hadi al Khatibas sakė, kad ši duomenų bazė su paieškos galimybe yra nepaprastai svarbi siekiant atsakomybės ir teisingumo.

VIDEO: Aštuoneri konflikto Sirijoje metai: ką kare veikia užsienio jėgos?

Anot jo, duomenų bazėje yra medžiagos apie daugiau nei 700 incidentų, per kuriuos buvo civilių aukų ir buvo atakuotos maždaug 35 ligoninės. Kaip pažymėjo H. al Khatibas, tai gali padėti advokatams parengti bylas prieš smurto vykdytojus.

Ataskaitos grindžiamos Rusijos gynybos ministerijos, taip pat civilių gyventojų, žurnalistų ir humanitarinės pagalbos organizacijų pateikta filmuota medžiaga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius