Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orlando žudiko meilužis: tai buvo ne teroristinė ataka, o kerštas

Birželio 12 dieną Orlando gėjų klube „Pulse“ 49 žmones nužudęs Omaras Mateenas išpuolio metu paskambino pagalbos telefonu 911 ir prisiekė ištikimybę vadinamajai „Islamo valstybei“. Bet šio afganistaniečių kilmės JAV piliečio meilužiu prisistatęs vyras interviu televizijai „Univision“ pareiškė, kad O.Mateenas greičiausiai keršijo jį nuvylusiai ispanakalbių gėjų bendruomenei.
Omaras Mateenas
Omaras Mateenas / Nuotr. iš „MySpace“

Vyras, kuris ispanų kalba Amerikoje transliuojančiai „Univision“ prisistatė kaip Miguelis, teigė, kad O.Mateenas buvo „šimtaprocentis gėjus“.

Esą 29 metų vyras jautė priešiškumą ispanakalbiams homoseksualams – o klube „Pulse“ lemtingą vakarą kaip tik linksminosi daugybė šios bendruomenės narių. Daugiausia jų – ir tarp žuvusiųjų.

„Neįsivaizduojate, kaip verkiau. Bet noriu papasakoti tiesą, nes esu tikras, jog jis taip pasielgė ne dėl to, kad yra teroristas. Manau, kad tai buvo keršto aktas“, – išskirtiniame interviu „Univision“ antradienį teigė Miguelis.

Santykius užmezgė internete

Vidutinio amžiaus vyro teigimu, į jį jau kreipėsi JAV federalinis tyrimų biuras (FTB), o agentai surengė jau tris apklausas. FTB patvirtino „Univision“, kad Miguelis buvo apklaustas.

Ispanakalbis amerikietis su O.Mateenu susipažino praėjusiais metais per gėjų pažinčių programėlę.

„Pasisakyti apie Omarą yra mano pareiga – kaip Jungtinių Valstijų piliečio ir kaip gėjaus“, – tvirtino Miguelis ir pridūrė, kad su O.Mateenu artimai bendravo ne vieną mėnesį.

Ispanakalbis amerikietis su O.Mateenu susipažino praėjusiais metais per gėjų pažinčių programėlę. Vyrai susitiko ir užmezgė draugystę.

„Mūsų santykiai buvo kaip draugų, užsiimančių seksu, – pasakojo Miguelis. – Jis buvo labai mielas vaikinas, niekada nerodė agresijos. Jam patikdavo, kai jį kutendavo. Jis ieškojo meilės.“

Vyras teigė buvęs priblokštas, kai per žinias išgirdo apie žudynes naktiniame klube ir O.Mateeno pavardę: „Reagavau kartodamas sau, kad tai negali būti tas pats vyras, kurį pažįstu. Maniau, kad tai neįmanoma.“

Santuoka – tik priedanga?

Vis dėlto paaiškėjo, kad tai įmanoma – O.Mateenas ankstyvą birželio 12-osios rytą, jau baigiantis vakarėliui „Pulse“, įžengė į klubą ir pradėjo šaudyti. Galingo pusiau automatinio šautuvo kulkos pražudė 49 žmones. Policija vėliau nukovė užpuoliką.

Tyrėjai vis dar aiškinasi, kas galėjo paskatinti vyrą surengti tokias skerdynes. Dažniausiai kalbama apie terorizmą, o O.Mateeno priesaika „Islamo valstybei“ paprastai siejama su šios grupuotės rengiamomis homoseksualų egzekucijomis.

Miguelis irgi atsiminė, kad O.Mateenas kartą energingai kritikavo JAV karą su terorizmu ir tai, kad žūsta nekalti vaikai ir moterys.

Tiesa, tikrojo savo vardo O.Mateenas Migueliui neatskleidė – tik pamelavo, kad yra 35 metų. Buvo ir tiesos – kad turi žmoną, su kuria augina sūnų.

Noor Zahi Salman ir Omaras Mateenas
Noor Zahi Salman ir Omaras Mateenas

Vyrai esą susitiko 15–20 kartų, paskutinį sykį – praėjusių metų gruodžio pabaigoje. Miguelis dabar tvirtina manąs, kad antroji O.Mateeno žmona puikiai žinojo, jog jos vyras lankosi gėjų baruose. Būsimo žudiko santuoka esą buvo fakto, kad Omaras yra gėjus, priedanga.

Homofobiška tėvo neapykanta

„Jis dievino ispanakalbius, gėjus ispanakalbius, rudą jų odą. Bet jis jautėsi atstumtas. Jis manė, kad ispanakalbiai jį išnaudoja. Klube „Pulse“, kuriame jis lankydavosi, yra buvę akimirkų, kai jis jautėsi tikrai blogai. Vaikinai juo naudojosi.

Miguelis dabar tvirtina manąs, kad antroji O.Mateeno žmona puikiai žinojo, jog jos vyras lankosi gėjų baruose.

Tai jį tikrai paveikė. Todėl manau, kad šis beprotiškas jo poelgis buvo kerštas“, – „Univision“ teigė Miguelis.

Anot jo, O.Mateenas mėgo išgerti. O apsvaigęs kalbėdavo apie radikalų savo tėvo požiūrį į homoseksualumą: „Jo tėvas sakydavo, kad gėjai yra velniai, kad jie yra verti mirties.“

Įdomu, kad po žudynių O.Mateeno tėvas žurnalistams pasakojo, jog jo sūnų nervindavo, pavyzdžiui, už rankų viešai susikimbantys ar besibučiuojantys gėjai.

„Scanpix“/AP nuotr./Seddique'as Mateenas
„Scanpix“/AP nuotr./Seddique'as Mateenas

O.Mateenas esą labiausiai nuliūdo ir supyko, kai permiegojo su dviem puertorikiečiais, vienas kurių vėliau prisipažino, kad yra užsikrėtęs ŽIV virusu.

„Jis (Omaras, – red.) labai išsigando, kad užsikrėtė ir jis. Tiesa, vėliau jis pasitikrino ir paaiškėjo, kad taip neatsitiko. Kai paklausiau, ką jis dabar darys, Omaras atsakė: „Priversiu juos sumokėti už tai, ką jie man padarė“, – prisiminė Miguelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius