Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orumo ir pagarbos dienos eitynių variklis JAV – reikalavimai pakeisti imigracijos įstatymą

Tūkstančiai žmonių Jungtinėse Valstijose dalyvavo nacionalinės orumo ir pagarbos dienos eitynėse daugelyje šalies miestų. Pagrindinis dalyvių reikalavimas šalies vyriausybei – imigracijos įstatymų pakeitimas.
JAV vėliava
JAV vėliava / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Per pastarąjį dešimtmetį Jungtinių Amerikos Valstijų kongresas jau kelis kartus nesėkmingai bandė pakeisti dar nuo 1986-ųjų galiojančius imigracijos įstatymus. Kaskart bandoma pakeisti pasenusią vizų sistemą bei palengvinti kvalifikuotos darbo jėgos paieškas Jungtinių Valstijų darbdaviams, norintiems legaliai samdyti iš užsienio atvykusius darbuotojus. Imigracijos įstatymų reforma buvo ir vienas pagrindinių naujosios prezidento B.Obamos kadencijos uždavinių. Tačiau respublikonų dominuojami Atstovų rūmai kaskart kalbant apie imigraciją daugiausia dėmesio skiria sienų kontrolei bei imigrantų su pasibaigusiu vizų galiojimu paieškai ir išsiuntimui, o ne bandymams rasti galimybę šiems žmonėms pasilikti šalyje. Tokių, laukiančių teisės likti arba išsiuntimo, yra net apie 11 mln., daugiausia atvykėliai iš Centrinės ir Pietų Amerikos šalių. Būtent jie yra pagrindiniai vakarykščių eitynių dalyviai.

„Mes jau pavargome. Metai eina į pabaigą, vyriausybė uždaryta, imigracijos reforma atidėliojama jau kelis mėnesius ir mes nebenorime daugiau laukti. Norime, kad nauji įstatymai būtų priimti dar šiais metais“, – reikalavo eitynių dalyvė iš Majamio.

Paskutinį kartą naujų imigracijos įstatymų gairės buvo priimtos šį birželį. Atrodė, kad vandenys pajudės, tačiau projektas sustojo Atstovų rūmuose, kur respublikonai pareiškė, kad apie imigraciją reikia šnekėti svarstant kiekvieną detalę, o ne priimant didžiulį įstatymų paketą vienu metu. Tad jei žygiuojantys žmonės galų gale ir gaus pilietybę, tai – tikrai ne potencialūs respublikonų rinkėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius