Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Osama bin Ladenas planavo 2012 metais nužudyti Baracką Obamą

Teroristų tinklo „al Qaeda“ lyderis Osama bin Ladenas planavo nužudyti JAV prezidentą Baracką Obamą per 2012 metais vyksiančius prezidento rinkimus, kuriuose šis ketina siekti antros kadencijos.
Musulmonų aktyvistai, smerkiantys „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno nužudymą, degina plakatą su JAV prezidento Baracko Obamos atvaizdu.
Musulmonų aktyvistai, smerkiantys „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno nužudymą, degina plakatą su JAV prezidento Baracko Obamos atvaizdu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV žvalgyba atskleidė, kad teroristų vadeiva buvo įsitikinęs, esą B.Obama „niekina musulmonų tikėjimą“, o jo nužudymas buvo didžiausias O.bin Ladeno siekis, skelbia Dailymail.co.uk.

Tinklo „al Qaeda“ lyderis „labai asmeniškai“ reagavo į JAV karines operacijas Afganistane ir Artimuosiuose rytuose ir taip šlykštėjosi JAV prezidentu, kad negalėjo žiūrėti televizijos, kai eteryje buvo rodomas B.Obama.

O.bin Ladeno paskutinėje slėptuvėje Pakistane rastuose vaizdo įrašuose matyti, kad žiūrėdamas televizorių teroristų lyderis perjungdavo kanalą vos ekrane pasirodžius B.Obamai.

CŽV šaltinių teigimu, paskutinėmis savo gyvenimo dienomis O.bin Ladenas planavo teroro išpuolių virtinę Los Andžele, Niujorke ir Londone, kurie būtų pranokę rugsėjo 11-osios atakas. Šių atakų tikslas – išvyti Vakarų pajėgas iš Artimųjų Rytų.

„Al Qaeda“ lyderis norėjo, kad „žuvusieji būtų skaičiuojami tūkstančiais“, nes buvo įsitikinęs, jog rezultatų galima pasiekti tik vykdant didelio masto išpuolius.

Atakas planuota įvykdyti lėktuvuose ir traukiniuose, išpuoliams planuota pasirinkti simbolines datas – šių metų rugsėjo 11-ąją, kai bus minimos 10-osios išpuolių JAV metinės, ar JAV Nepriklausomybės dieną.

Jo taikinių sąraše buvo ir B.Obama, kurį teroristų vadeiva planavo nužudyti per kitąmet vyksiančius JAV prezidento rinkimus.

CŽV analizuoja per 200 mln. puslapių informacijos, kuriuose užfiksuotos ne tik šiurpą keliančios detalės apie O.bin Ladeno planuotą šventąjį karą prieš Vakarus, bet ir jo asmeninio gyvenimo peripetijos.

Žvalgybininkai teigia, kad skaitydami rankraščius ir nagrinėdami informaciją kompiuteriuose per 10 dienų apie O.bin Ladeną sužinojo daugiau, nei jiems pavyko išsiaiškinti per pastaruosius 10 metų.

Be kita ko, teroristo slaptavietėje rasta daugybė pornografinių vaizdo įrašų, tarp jų – ir išleistų visai neseniai. Manoma, kad juos O.bin Ladenui atnešė jo kurjeriai, tačiau apie tai nežinojo net trys jo žmonos.

Abotabade esančioje slėptuvėje nebuvo nei telefono, nei interneto ryšio, taigi visą informaciją O.bin Ladenas gaudavo žiūrėdamas TV arba per kurjerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius