Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Osamos bin Ladeno jauniausiasis sūnus išvyko iš Irano

Jauniausiasis „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno sūnus gruodžio pabaigoje išvyko iš Irano ir dabar yra Damaske, trečiadienį paskelbė Saudo Arabijos kontroliuojamas laikraštis „Asharq Al–Awsat“.
Omaras bin Ladenas
Omaras bin Ladenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bakras bin Ladenas 8 iš 16 savo gyvenimo metų praleido Irane, kol jam pagaliau buvo leista išvykti į Siriją, rašo Londone įsikūręs laikraštis, cituodamas kitą labiausiai pasaulyje ieškomo asmens sūnų Omarą bin Ladeną.

Pasak jo, Damaske gruodžio 25 dieną Bakras susitiko su viena iš Osamos bin Ladeno žmonų, savo motina sire Najwa al Ghanem.

„Mano brolis Bakras iš Teherano atvyko Kalėdų dieną, atnešė šeimai džiaugsmo ir nušluostė savo motinos ašaras“, – sakė 29–erių metų Omaras bin Ladenas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Omaras bin Ladenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Omaras bin Ladenas

„Tačiau mūsų džiaugsmas nevisavertis, kol kiti mūsų šeimos nariai negali saugiai ir laimingai gyventi Teherane“, – sakė Katare gyvenantis Omaras.

Apie likusią šeimą, kuri gyvena namų arešto sąlygomis Teherane, informacijos nėra. Viena Osamos bin Ladeno duktė, 17–metė Iman, dabar yra Irano Saudo Arabijos ambasadoje, kurioje mėgina gauti leidimą išvykti į savo tėvo gimtinę – Saudo Arabiją.

Šeštadienį Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras princas Saudas al Faisalas pareiškė, kad Rijadas derasi su Teheranu dėl jos išvykimo ir pabrėžė, kad tai yra „humanitarinis“, o ne politinis klausimas.

Praėjusį mėnesį žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad maždaug 18 Osamos bin Ladeno šeimos narių po 2001 metų rugsėjo 11–osios „al Qaeda“ išpuolių Jungtinėse Valstijose gyvena Irane.
Pabėgę iš Afganistano jie gyvena netoli Teherano esančiame komplekse, o jų veiksmus gali kontroliuoti Irano vadovybė.

Be Iman ir Bakro, Irane gyveno dar trys Omaro broliai: 29–erių Saadas, 25–erių Othmanas ir 20–metis Hamza, taip pat 22–jų metų sesuo Fatima. Ten gyvena ir paskutinė „al Qaeda“ vadovo žmona Khayria bei 11 jo vaikaičių.

Kalbama, kad Osama bin Ladenas, kuris dabar yra virš 50–ies ir prastos sveikatos būklės, nuo keturių žmonų susilaukė per 20 vaikų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius