Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Osle traukiniui įsirėžus į pastatą žuvo trys žmonės (nuotraukos, papildyta 17.08 val.)

Norvegijos sostinėje Osle trečiadienį krovininiam traukiniui įsirėžus į pastatą žuvo mažiausiai trys žmonės.
Traukinio avarija Osle.
Traukinio avarija Osle. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė BBC, prekinis traukinys tapo nevaldomas ir nuvažiavo nuo bėgių. Vieni šaltiniai pranešė, jog traukinys įsirėžė į pastatą, kiti teigia, jog jis nuvažiavo į Oslo fiordą. 

Per nelaimę dar mažiausiai trys žmonės buvo sunkiai sužeisti.

Papildyta 15.55 val.: Aftenposten.no praneša, jog per avariją žuvo mažiausiai trys žmonės, dar 3–5 buvo sužeisti. Nelaimė įvyko 13.30 val. vietos (14.30 val. Lietuvos) laiku. „Milžinišku greičiu lekiantys nekontroliuojami traukinio vagonai nuvažiavo nuo bėgių ir rėžėsi į pastatą“, – teigė įvykio liudininkai.

Tinklalapio teigimu, traukiniui įsirėžus į pastatą dalis jo vagonų nuvažiavo į vandenį. Įvykio vietoje dirba gelbėtojai, policijos pareigūnai ir medikai.

Traukinių bėgius vos spėjęs kirsti Andersas Aabelis teigė, kad mažiausiai 6 traukinio vagonai įsirėžė į pastatą tiesiai prieš akis. „Mačiau staigiai atlekiančius vagonus, jie rėžėsi tiesiai į pastatą, tiesiai man prieš akis“, – sakė A.Aabelis.

Dėl avarijos traukinių linija iš Oslo į Ljaną uždaryta.

Vaizdo įrašą iš įvykio vietos rasite čia.

Papildyta 16.43 val.: Oslo policija patvirtino, kad per traukinio avariją žuvo mažiausiai trys žmonės, dar mažiausiai trys buvo sužeisti.

Norvegijos žiniasklaida praneša, kad bėgiais didžiuliu greičiu lėkė mažiausiai 16 vagonų be lokomotyvo. Nevaldomuose vagonuose žmonių nebuvo. Žuvusieji ir sužeistieji – tuo metu prieplaukoje buvę žmonės.

Kelis kilometrus važiavę bėgiais, ties prieplauka Oslo industriniame Sjursoeya rajone, esančiame miesto pietryčiuose, vagonai nuvažiavo nuo bėgių. Dalis jų įsirėžė į prekių sandėlį, nukentėjo ir dar vienas netoliese esantis pastatas.

Sandėlys po susidūrimo visiškai sugriuvo.

Nelaimės priežastys kol kas nežinomos.

Papildyta 17.08 val.: Teigiama, jog nevaldomas krovininių vagonų sąstatas dėl nežinomų priežasčių pradėjo judėti už 8 kilometrų nuo nelaimės vietos esančiame Alnabru terminale. Nuolat greitėjantis sąstatas pasiekė fjordą, dėl greičio vagonų sąstatas nuvažiavo nuo bėgių.

„Kodėl vagonai pajudėjo iš terminalo kol kas nežinome“, – trečiadienio popietę žurnalistams sakė šalies Traukinių administracijos atstovė spaudai Anna-Kristina Endal.

„Kai vagonai rėžėsi į sandėlį, išbėgau pažiūrėti, kas vyksta. Vienas vagonas buvo įsirėžęs į automobilį. Bandžiau išlikti ramus ir padėjau mašinoje buvusiam vyrui. Jis buvo užspaustas metalinių mašinos konstrukcijų, todėl iškviečiau greitąją pagalbą“, – sakė netoli įvykio vietos dirbantis Mortenas Schroderis. Jis pridūrė, jog prieplaukoje dirba daug žmonių, ir tik laimingas atsitiktinumas lėmė, kad išvengta daugiau aukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius