Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Porošenka: ES žada pratęsti sankcijas Rusijai

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį pareiškė, jog Europos Sąjungos atstovai jį užtikrino, kad Bendrija pratęs sankcijas Rusijai.
Petro Porošenka Briuselyje
Petro Porošenka Briuselyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Informacija apie tai, kad sankcijos Rusijai bus pratęstos, yra tai, kuo šiandien džiaugiamės“, – sakė Briuselyje viešintis P.Porošenka bendrame pranešime su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku.

Ukrainos prezidentas sakė, jog yra labai svarbu, kad sankcijų Rusijai klausimas būtų derinamas su partnerėmis iš Vakarų.

„Kaip žinote, JAV įvedė sankcijas ir patvirtino, kad tos sankcijos galios, iki bus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai“, – sakė P.Porošenka, šią savaitę viešėjęs ir Vašingtone, kur susitiko su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

ES birželio 19 dieną dar metams, iki 2018-ųjų birželio 23 dienos, jau pratęsė mažesnio sankcijų Rusijai paketo galiojimą. Jos Maskvai buvo paskelbtos dėl 2014-aisiais įvykdytos Krymo aneksijos ir konflikto Rytų Ukrainoje kurstymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius