Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo aštuonių per „Costa Concordia“ tragediją žuvusių žmonių tapatybės

Italijos pareigūnai paskelbė identifikavę 8 iš 12 žuvusiųjų per „Costa Concordia“ tragediją tapatybes. Aukų sąraše – keturi Prancūzijos piliečiai, vienas vengras, ispanas, italas ir vokietis.
Apvirtęs „Costa Concordia“ laivas
Apvirtęs „Costa Concordia“ laivas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gelbėtojai atnaujino žmonių paiešką virš vandens esančioje laivo dalyje, bet didelės bangos  neleidžia narams apžiūrėti nugrimzdusios kelto dalies, rašo BBC.

Vis dar ieškoma mažiausiai 20 žmonių. Pareigūnai neatmeta, kad keltu plaukė ir asmenys, kurių nebuvo keleivių ar įgulos sąraše.

Kaip jau buvo skelbta, šeštadienį ketvirtajame denyje, esančiame 18 metrų po vandeniu, buvo rasta dar viena auka. Žuvusios moters tapatybė kol kas nežinoma, tačiau spėjama, kad ji gali būti vengrė, kurios nėra įlaipintųjų sąraše.

Lemtingą naktį kelte buvo 4,2 tūkst. žmonių. „Costa Concordia“ kapitonui  Francesco Schettino yra skirtas namų areštas, jis įtariamas netyčine žmogžudyste. Be to, yra žinoma, kad kapitonas skubiai paliko keltą, nors jame dar buvo daug žmonių.

Narai, dirbantys ant uolų užplaukusiame ir apvirtusiame Italijos kruiziniame laive, šeštadienį dar nebuvo praradę vilties rasti gyvų likusių žmonių, kurių dar galėtų būti neužtvindytuose skyriuose.

Sekmadienį narai negali darbuotis dėl prasto oro, tačiau nenugrimzdusioje kelto dalyje vis dar vyksta žmonių paieška. Gelbėtojus spaudžia laikas, baiminamasi, kad laivas netrukus gali nuslysti nuo rifo ir prasmegti gelmėje. Be to, bijoma, kad į aplinką neišsilietų kuras. Gelbėtojai ketina skubiai išsiurbti „Costa Concordia“ laive esančius degalus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius