-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kad Talibanas irgi degina Korano knygas

Šių metų vasarį amerikiečių kariai Afganistano Bagramo oro bazėje sudegino kelias dešimtis kaliniams priklausančių Korano knygų. Talibanas greitai pasinaudojo šiuo įvykiu pakurstydamas vietinių neapykantą JAV kariuomenei, tačiau dabar paaiškėjo, kad karinis islamistų judėjimas taip pat degina šventąsias musulmonų knygas.
Ugnies nuniokoti Koranai
Ugnies nuniokoti Koranai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Afganistano internetinis laikraštis „Khaama Press“ skelbia, kad Talibano nariai nesikrato šventų islamo knygų pavertimo pelenais. Karinė grupuotė šios savaitės pradžioje rytinėje Afganistano provincijoje Nuristane iki pamatų sudegino vietos mokyklą. Kartu buvo supleškinti ir įvairūs musulmonų religiniai tekstai bei 300 Korano knygų.

Vietiniai gyventojai įtūžo dėl tokios nepagarbos kaip ir tada, kai JAV kariai sudegino šventąsias Islamo religijos knygos. Į gatves protestuodami išėjo daugiau nei 500 afganistaniečių. Visgi protestai ilgai netruko – anot „Khaama Press“, vietos gyventojai yra įbauginti dėl Talibano grįžimo į regioną, todėl nedrįso ilgai protestuoti.

Metų pradžioje JAV kariai Bagrame sunaikino Korano knygas, kurių puslapiuose kaliniai vienas kitam rašė koduotas žinutes. Afganistanas buvo šokiruotas dėl tokio JAV kariuomenės žingsnio, šalyje pasipylė protestai ir kaltinimai JAV nepagarba islamui. Tuomet per savaitę buvo nužudyti keturi ir sužeisti dar septyni JAV kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius