Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paaiškėjo tiesa apie 33 Haičio „našlaičius“

Visi 33 vaikai, kuriuos JAV misionieriai mėgino neteisėtai išvežti iš Haičio po sausį šią Karibų jūros valstybę nuniokojusio žemės drebėjimo, iš tikrųjų turi tėvus ir nėra našlaičiai, pranešė humanitarinės pagalbos darbuotojai trečiadienį, kai vaikai pagaliau grįžo į savo šeimas.
Vaikų namų globotiniai vis dar glaudžiasi po žemės drebėjimo apgriuvusiame pastate.
Per žemės drebėjimą kai kurie vaikai neteko ne tik namų, bet ir tėvų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Haitis

„Paaiškėjo, kad visi 33 vaikai turi tėvus. Vaikų teisių organizacija „SOS Children's Villages“ įsitikinusi, kad dauguma atvejų vaikui geriausią globą ir apsaugą suteikia šeima“, – sakoma organizacijos pranešime.

Laura Silsby ir kiti devyni Aidaho baptistų bendruomenės nariai buvo suimti sausio 29 dieną, kai mėgino išvežti vaikus iš Haičio į kaimynę Dominikos Respubliką, neturėdami reikiamų dokumentų.

Misionieriai neigė bet kokią savo kaltę ir tvirtino, jog jie tik mėgino padėti našlaičiais likusiems vaikams po sausio 12 dieną Haičiui smogusio žemės drebėjimo, kuris nusinešė daugiau nei 220 tūkst.  gyvybių.

Kai kurie tėvai teisme sakė savo noru atidavę vaikus amerikiečiams, nes nebegalėjo jais tinkamai rūpintis.

Devyni šios bylos įtariamieji buvo paleisti ir grįžo į Jungtines Valstijas, tačiau L.Silsby, vadovaujanti organizacijai „New Life Children's Refuge“, tebelaikoma Port o Prenso kalėjime. Jai gali būti pateikti kaltinimai dėl vaikų kontrabandos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius