Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paauglė Laura Dekker tapo jauniausia buriuotoja, apiplaukusia Žemės rutulį

16 metų paauglė olandė Laura Dekker sekmadienį tapo jauniausia buriuotoja, viena apiplaukusia Žemės rutulį. Metus trukusią kelionę mergina baigė San Marteno saloje, praneša Agence France-Presse.
Laura Dekker
Laura Dekker / lauradekker.nl nuotr.

L.Dekker žiniasklaidai sakė puikiai praleidusi laiką. „Aš dažnai matydavau delfinus ir mėgavausi jų draugija. Esu labai laiminga“, – teigė mergina.

Olandė artimiausias dienas skirs jachtos švarinimui, o vėliau jai teks grįžti į mokyklą.

Nepilnametė 2009 metais per teismus išsireikalavo teisę apiplaukti pasaulį. Teismas, vaikų teisių apsaugos specialistų reikalavimu, buvo uždraudęs mergaitei leistis į kelionę. Po šio sprendimo L.Dekker net gi buvo pabėgusi į Portugaliją, tačiau po kelių savaitčių buvo rasta ir pargabenta namo.

2010 metų vasarą vaikų teisių apsaugos darbuotojai bandė pratęsti draudimą, tačiau šį sykį teismas atsižvelgė į mergaitės norą. Tėvai jos svajonei neprieštaravo, jie sakė, kad jų atžala gimė jūroje ir pirmus keturis gyvenimo metus praleido jachtoje.

Kelionę ji pradėjo praėjusiųjų metų sausį, o ją baigė būdama 16 metų ir 4 mėnesių.

Ankstesnis jauniausio žmogaus, vieno apiplaukusio Žemės rutulį, rekordas priklausė australei Jessicai Watson. Ji kelionę jachta baigė likus trims dienoms iki 17-ojo gimtadienio. Tiesa, australė kelionės metu nė karto neišlipo į sausumą, o L.Dekker pakankamai dažnai stabteldavo uostuose.

Jauniausios keliauninkės aplink pasaulį rekordo iš J.Watson anksčiau vos nepasiglemžė amerikietė Abby Sunderland, tačiau šešiolikmetė 2010-aisiais pateko į didelę audrą, ir jai teko grįžti į krantą.

Gineso rekordų knyga neregistruoja nepilnamečių, apiplaukusių Žemės rutulį, kad neatsirastų daug norinčių leistis į pavojingą kelionę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius