Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padėkos dienos tradicija vis labiau plinta ir Didžiojoje Britanijoje

Riebūs kalakutai, moliūgai, kukurūzai ir kiti Padėkos dienos atributai pastarąją savaitę puikuojasi daugybės Didžiosios Britanijos mėsinių ir maisto prekių parduotuvių vitrinose. Nors Padėkos diena ir nėra nacionalinė šventė šioje šalyje, tačiau dėl nemažos vietos amerikiečių bendruomenės daugybė Didžiosios Britanijos verslininkų pardavinėja visas šios dienos šventimui reikalingas prekes, rašo naujienų svetainė huffingtonpost.com.
Vienoje Londono kepykloje ruošiamas Padėkos dienai skirtas moliūgų pyragas
Vienoje Londono kepykloje ruošiamas Padėkos dienai skirtas moliūgų pyragas / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš Detroito kilęs Gregas Klaesas save šalyje buvo JAV karinės mokyklos dėstytojas. Prieš 30 metų jis persikraustė į Britaniją, kur nusipirko ūkį ir pradėjo auginti moliūgus. Vyras teigia, kad per Padėkos dienos savaitę jis planuoja parduoti apie 600 kg moliūgų, kurie bus panaudoti papuošimams ir pyragų gamybai.

Čia gyvena daugybė amerikiečių ir daugybė žmonių, kurie nori pasidalinti savo kultūra, – teigia G.Klaesas.

„Čia gyvena daugybė amerikiečių ir daugybė žmonių, kurie nori pasidalinti savo kultūra“, – teigia G.Klaesas.

Šis buvęs dėstytojas yra vienas iš daugiau negu 200 tūkstančių Didžiosios Britanijos gyventojų, gimusių JAV. Lyginant su 2001 m., šioje šalyje gyvenančių amerikiečių skaičius išaugo 26 proc.

Londono Kensingtono ir Čelsio rajonuose, kuriuos mėgsta bankininkai ir garsenybės, JAV gimę žmonės sudaro apie 5 proc. gyventojų.

Dėl šios priežasties Didžiosios Britanijos verslininkai neriasi iš kailio, norėdami patenkinti amerikiečių, mininčių šią savo šventę, poreikius.

Net kai kuriose didžiuosiuose Didžiosios Britanijos prekybos centruose galima surasti Padėkos dienos skirtas prekių lentynas, nukrautas spanguolių padažo ar moliūgų pyragų.

Dėl Padėkos dienos rankas trina ir britų kalakutų augintojai. Vienas iš jų, Darekas Joyas, teigia, kad dar prieš penkiolika metų per Padėkos dienos savaitę parduodavo tik kiek daugiau negu 100 kalakutų, o šiuo metu per tą patį laikotarpį skaičius siekia apie 4500.

D.Joyas teigia, kad kalakutus perka ne tik Didžiojoje Britanijoje gyvenantys amerikiečiai, bet ir britai, kurie nori surengti Padėkos dienos vakarienę savo draugams ir kolegoms iš JAV.

Nemažai tarptautinėse kompanijose dirbančių britų jau yra pripratę prie to, kad paskutinį lapkričio ketvirtadienį jų kolegos amerikiečiai darbe nepasirodo.

„Amerikiečiams tai kažkas panašaus į Kalėdas. Tik vietoje pudingo, jie perka moliūgų pyragą“, – teigia kalakutais prekiaujantis vyras.

Nemažai tarptautinėse kompanijose dirbančių britų jau yra pripratę prie to, kad paskutinį lapkričio ketvirtadienį jų kolegos amerikiečiai darbe nepasirodo.

„Aš jiems šiek tiek pavydžiu Padėkos dienos. Ji skirta šeimai ir draugams, taip pat susijusi su pasididžiavimu, kad jie yra amerikiečiai. Per ją nesikeičiama dovanomis, pabrėžiama dabartis – buvimas šeimos dalimi čia ir dabar“, – mano D.Joyas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius