-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padniestrėje – Rusijos dalinių ir separatistų pratybos

Rusijos pajėgos, nors save vadina taikdariais, antradienį Padniestrėje antrą kartą prisijungė prie vietos separatistų dalinių rengiamų pratybų.
Padniestrė
Padniestrė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai jau antras kartas per dvi savaites, kai Rusija mokosi su separatistais. Praėjusią savaitę paskelbta apie eskalaciją, kai Rusijos tankai kirto Dniestro upę ir mokymus tęsė Moldovos valdžios kontroliuojamoje teritorijoje. Esą taip buvo imituojamas teroristų puolimas ir mokomasi įveikti vandens kliūtis.

Kišiniovas pasmerkė neteisėtą įsiveržimą kaip akiplėšišką ir nepriimtiną suvereniteto bei teritorinio vientisumo pažeidimą. Gynybos ministras iškvietė Rusijos karinį atašė pasiaiškinti, bet šis žengė nematytą žingsnį – atsisakė tai padaryti, aiškindamas, kad jo dienotvarkėje nėra laiko. Kišiniovas reikalauja pradėti derybas, kad Rusijos karius pakeistų civilinė misija. Maždaug tūkstantis jų dislokuota po 1992-ųjų karo, kai Padniestrės atsikyrimas nusinešė pusantro tūkstančio gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius