-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinė Graikijos profsąjunga lapkričio 6 ir 7 dienomis rengs visuotinį streiką

Graikijos pagrindinė privataus sektoriaus profsąjunga trečiadienį paskelbė lapkričio 6 ir 7 dienomis rengianti 48 valandų visuotinį streiką, taip protestuodama prieš naujas taupymo priemones, apie kurias paskelbė naujos finansinės išmokos iš Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) siekianti vyriausybė.
Protestas Atėnuose
Protestas Atėnuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pagrindinis profsąjungų tikslas ir reikalavimas (parlamentui) atmesti šias nepriimtinas, destrukcines ir priverstines priemones, kurias primetė trejetas“, – sakoma GSEE profsąjungų pranešime apie vadinamojo trejeto  – ES, TVF ir Europos centrinio banko (ECB) – reikalaujamas išlaidų mažinimo priemones.

Kiek anksčiau trečiadienį parlamentas patvirtino Graikijos koalicinės vyriausybės siūlomą įstatymo projektą, turintį palengvinti valstybių bendrovių pardavimą, ir pristatė naują kitų metų biudžetą, kuriame numatyta apkarpyti valstybės išlaidas 9,4 mlrd. eurų.

Daugiausia sutaupyti tikimasi dar sumažinus pensijas ir atlyginimus valstybinio sektoriaus darbuotojams, kurie jau buvo smarkiai apkarpyti per pastaruosius dvejus metus.

Pasak GSEE atstovo, 48 valandų streikas vyks kitą savaitę tomis dienomis, kai parlamentas svarstys biudžetą ir kitas reformas.

Graikijos vyriausybė privalo sutikti dar kartą apkarpyti išlaidas, kad per dvejus metus galėtų sutaupyti 13,5 mlrd. eurų. Tai ji turi padaryti iki lapkričio 16 dienos, kol nepritrūko pinigų.

Euro zonos finansų ministrai lapkričio 12 dieną tarsis, ar skirti Atėnams dar vieną 31,2 mlrd. eurų (107,7 mlrd. litų) finansinės pagalbos išmoką iš ES ir TVF finansinės pagalbos paketo, o tai priklauso nuo to, ar Graikijoje bus vykdomos reformos.

Graikijai žūtbūt reikalinga paskola pagal antrąją ES ir TVF Atėnams pasiūlytą finansinio gelbėjimo programą, kuri buvo sulaikyta keliems mėnesiams, kol tarptautinių donorų auditoriai derėjosi su vyriausybe dėl tolesnių priemonių įgyvendinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius