Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pagrindinis Barselonos atakos įtariamasis Moussa Oukabiras – nukautas

Pagrindinis trečiadienį Barselonoje įvykdyto teroristinio išpuolio įtariamasis Moussa Oukabiras nebegyvas. Jis buvo vienas iš penkių asmenų, kuriuos policija nukovė per kitą ataką Kambrilse, pranešė BBC.
Moussa Oukabiras
Moussa Oukabiras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau Ispanijos policija buvo skelbusi, kad ieško M.Oukabiro ir dar trijų vyrų, bet dabar nerastas tik vienas. Keturi įtariamieji buvo sulaikyti.

Trylika žmonių žuvo per išpuolį Barselonoje, kai M.Oukabiro išnuomotas furgonas rėžėsi į pėsčiuosius.

Policijos teigimu, įtariamieji planavo dar žiauresnę ataką, tačiau trečiadienį Alkanaro mieste, esančiame į pietus nuo Barselonos, įvyko sprogimas name, kuriame teroristai gamino bombas. Likę be sprogstamųjų medžiagų jie pakeitė planą ir nusprendė surengti ataką išnuomuotais automobiliais.

Septyniolikmetis M.Oukabiras turėjo Ispanijos pilietybę. Daugelis įtariamųjų buvo kilę iš Maroko. M.Oukabiras, kaip manoma, pateikė savo brolio dokumentus, kad išsinuomotų per ataką Barselonoje panaudotą furgoną.

Vėliau penktadienio naktį policija nušovė penkis vyrus, įskaitant M.Oukabirą, netoli Barselonos esančiame Kambrilso mieste, kai jie kitu automobiliu užvažiavo ant pėsčiųjų, nužudydami vieną moterį ir sužeisdami dar šešis žmones.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos policijos paskelbtos įtariamųjų nuotraukos. Nerastas tik Younesas Abouyaaqoubas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ispanijos policijos paskelbtos įtariamųjų nuotraukos. Nerastas tik Younesas Abouyaaqoubas

Ispanijos policija informavo žiniasklaidą, kad Saidas Aallaa ir Mohamedas Hychami, kurių buvo ieškoma kartu su M.Oukabiru, taip pat buvo nukauti per antrąjį išpuolį. Ketvirtojo įtariamojo, įvardijamo kaip Younesas Abouyaaqoubas, vis dar ieškoma.

Po sprogimo Alkanare trečiadienį buvo sulaikyti keturi asmenys, dar trys buvo sulaikyti Katalonijos mieste Ripolyje po Barselonos atakos. Vienas iš jų – M.Oukabiro brolis Drissas. Vėliau patikslinta, kad jis pasidavė pats, teigdamas policija, kad nėra niekaip susijęs su išpuoliais, o jo dokumentai, kuriais pasinaudota išsinuomojant furgoną, buvo pavogti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Drissas Oukabiras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Drissas Oukabiras

Teroristų grupuotė „Islamo valstybė“ pareiškė esanti atsakinga už išpuolius Ispanijoje, tačiau kol kas nėra aišku, ar išpuolių vykdytojai buvo išties susiję su šia grupuote ar tiesiog inspiruoti radikalios islamistų ideologijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius