Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinis kaltinamasis dėl grupinio išžaginimo Delyje rastas negyvas savo kameroje

Pagrindinis kaltinamasis byloje dėl pernai gruodį viename Delio autobuse įvykdyto grupinio vienos studentės išžaginimo, nulėmusio merginos mirtį, pirmadienį buvo rastas negyvas savo kameroje kalėjime.
Kalėjimas, kuriame rastas įtariamojo kūnas
Kalėjimas, kuriame rastas įtariamojo kūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis incidentas išprovokavo aukos artimųjų įtūžį ir įtarimus, jog suimtasis buvo nužudytas.

Griežčiausio apsaugos režimo Tiharo kalėjimo, esančio Indijos sostinės pakraštyje, pareigūnai sakė, kad autobuso vairuotojas Ramas Singhas pasikorė, pasidaręs kilpą iš drabužių.

Tačiau R.Singho tėvai tvirtino, kad jų sūnus niekaip nebūtų galėjęs nusižudyti ir kad jis yra sakęs, jog jo gyvybei iškilo pavojus. Tuo tarpu jo advokatai sakė, kad šis incidentas turi būti laikomas nužudymu.

R.Singhas, kuris buvo vienas iš šešių asmenų, teisiamų dėl išpuolio, privertusio įsiplieksti Indijoje seniai rusenusį pyktį dėl lytinių nusikaltimų, buvo rastas negyvas savo vienutėje apie 5 val. 15 min. vietos (1 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

„Jis surišo visus savo drabužius ir pasikorė, panaudojęs groteles lubose ir medinę taburetę“, – kalėjimo teisininkas Sunilas Gupta sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak S.Guptos, teismo tyrėjas jau pradėjo tyrimą dėl galimų apsaugos spragų, susijusio su R.Singho mirtimi. Šis vyresnis nei 30 metų vyras buvo nuolatinis autobuso, kuriame buvo įvykdytas grupinis išžaginimas, vairuotojas.

Išžaginimo auka tapusios 23 metų medicinos studentės tėvas agentūrai AFP sakė, jog pareigūnų aplaidumas akivaizdus.

„Nesuprantame, kaip policija nesugebėjo apsaugoti Ramo Singho. Juk jie žinojo, kad jis buvo pagrindinis kaltinamasis byloje dėl mano dukros“, – sakė tėvas, kurio vardas dėl teisinių priežasčių negali būti skelbiamas.

„Kaip jie galėjo leisti jam pasirinkti būdą numirti? Policija susimovė, kas dabar nutiks šiai bylai“, – skundėsi jis.

Aukos motina tai pat sakė esanti sukrėsta žinios apie kaltinamojo savižudybę.

„Tiesiog norėjau teisingumo savo dukrai“, – ji sakė AFP.

R.Singhas dalyvaudavo Delio teismo posėdžiuose, kur jam buvo pateikti kaltinimai dėl nužudymo, išžaginimo ir pagrobimo, išprovokavusio gatvės protestus ir paskatinusio iš naujo pažvelgti į elgesį su moterimis Indijoje.

Kaltinamųjų advokatai anksčiau tvirtino, kad jų klientai buvo puldinėjami, o R.Singho teisininkas V.K.Anandas pareiškė, kad policija turėtų pradėti tyrimą dėl nužudymo.

„Tai žmogžudystė. Jeigu jis būtų nusižudęs, būtų palikęs atsisveikinimo laišką“, – advokatas sakė AFP.

R.Singho tėvas Mange Lalas Singhas sakė, kad jo sūnui būtų buvę sunku užrišti kilpą dėl rankos traumos, kurią jie patyrė per eismo įvykį prieš kelerius metus.

Jis tvirtino, kad sūnus buvo laikomas kameroje su kitais dviem vyrais, prieštaraudamas kalėjimo pareigūnų pareiškimams, jog kaltinamasis laikytas vienutėje.

„Jis nebūtų galėjęs nusižudyti, naudodamasis tik viena ranka“, – tėvas sakė duodamas interviu Delio lūšnyne, vadinamame Ravidasso kolonija, kur gyveno jo sūnus.

Nors Ramas Singhas teisme buvo padaręs kaltės nepripažinimo pareiškimą, jo tėvas nurodė, kad sūnus pripažino savo kaltę.

„Sūnus man sakė, kad jam gėda dėl to, kas įvyko gruodžio 16-ąją. Jis sakė, kad priimtų bet kokią jam skirtą bausmę“, – aiškino M.L.Singhas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius