Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrobtas menininkas, Donecko gatvėse šaipęsis iš teroristų

Ukrainos menininkas, ant vieno Donecko pastato sienos nupiešęs Rusijos teroristų Rytų Ukrainoje vadeivos Igorio Strelkovo karikatūrą, pradingo, praneša „International Business Times“.
Karikatūros Donecke
Karikatūros Donecke / myrzilka2.wix.com/myrzilka nuotr.
Temos: 1 Ukraina

Sergejų Zakharovą, meno projekto „Myrzilka“ kūrėją, pagrobė ginkluoti ir uniformomis vilkintys asmenys su apsišaukėliškos „Donecko liaudies respublikos“ (DLR) ženklais. „Jį išsigabeno nežinoma kryptimi. Jeigu kas nors turi informacijos, kuris jis gali būti laikomas, prašau man asmeniškai pranešti“, – savo „Facebook“ profilyje paskelbė projekto atstovas Sergejus Muzerkevičius.

S.Zakharovas Donecke buvo gerai žinomas dėl savo instaliacijų, kuriomis jis šaipėsi iš prorusiškų teroristų. Pirmajame jo darbe, atsiradusiame liepos 11 dieną, matyti Michailo Bulgakovo apysakos „Šuns širdis“ personažas, vilkintis DLR uniformą.

Kitoje instaliacijoje – vienas iš teroristų vadų Arsenas Pavlovas (pravarde „Motorola“), kuris šalia savo jaunosios atrodo kaip velnias.

myrzilka2.wix.com/myrzilka nuotr./Karikatūros Donecke
myrzilka2.wix.com/myrzilka nuotr./Karikatūros Donecke

Tačiau tikriausiai daugiausiai problemų menininkui sukėlė trečiasis kūrinys – ant „Komsomolets“ kino teatro sienos atsiradusi I.Strelkovo karikatūra, kurioje jis prie smilkinio laiko revolverį, o po ja prierašas skelbia „Just do it!“ („Tiesiog padaryk tai!“).

S.Zakharovo brolis teigia, kad menininkas buvo pagrobtas naktį. Kaimynas matė, kaip keturi ginkluoti vyrai su DLR ženklais jį išsivedė iš namų. Jie taip pat paėmė jo kompiuterį bei kažkokią dėžę. Paklausti, kodėl išsigabena S.Zakharovą, vyrai atsakė, kad jie tik vykdo įsakymus ir nežino visų detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius