-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrobto Shalito likimas negali būti siejamas su paliaubomis Gazos ruože, sako Egipto lyderis

Izraelio kario, kurį palestiniečių kovotojai pagrobė 2006 metais, likimas neturėtų būti siejamas su derybomis dėl ilgalaikių paliaubų su Gazos ruožą kontroliuojančiu islamistų judėjimu „Hamas“, antradienį sakė deryboms tarpininkaujančio Egipto prezidentas Hosni Mubarakas.
Izraelio karys Giladas Shalitas nuotraukoje
Izraelio karys Giladas Shalitas (nuotraukoje) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Egiptas nekeis savo pozicijos derybų atžvilgiu: Izraelio kario Gilado Shalito problema yra atskiras klausimas, kuris jokiu būdu negali būti siejamas su derybomis dėl paliaubų“, – prezidentą citavo Egipto valstybinis dienraštis „Al Ahram“.

Izraelis pareiškė pasirašysiantis paliaubų sutartį tik tokiu atveju, jeigu bus paleistas G.Shalitas, kurį palestiniečių kovotojai, tarp jų priklausantys „Hamas“, 2006 metų birželį pagrobė per Izraelio teritorijoje surengtą reidą.

Izraelio premjeras Ehudas Olmertas sekmadienį sakė, kad G.Shalito išlaisvinimo klausimas svarbesnis už bet kokias kitas derybų dėl ilgalaikių paliaubų problemas.

„Hamas“ pirmadienį pareiškė neaptarinėsiantis G.Shalito išlaisvinimo per šias derybas ir kaltino Izraelį „šantažu“, mat žydų valstybė pagrobto kalinio problemą iškėlė baigiant susitarti dėl paliaubų.

„Kaltiname Izraelį dėl trukdymo įgyvendinti paliaubas... ir atmetame Izraelio mėginimus šantažuoti“, – sakė Gazos ruože esantis „Hamas“ atstovas Taheras al Nunu.

„Hamas“ tvirtina paleisiantis G.Shalitą tik mainais į šimtus Izraelio kalėjimuose laikomų palestiniečių.

Vienas „Hamas“ pareigūnas pirmadienį pranešė, kad Izraelis trečiadienį informuos Egiptą apie savo atsaką į derybų pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius