-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrobtos mažylės ieško visa šalis

Prancūzijoje pagrobtos 3,5 metų Elizos ieško šimtai specialiųjų tarnybų darbuotojų. Žinia apie pagrobtą vaiką, kurios motina – rusė, o tėvas – prancūzas, šeštadienį tapo pagrindine šalies žiniasklaidos tema, rašo naujienų tinklapis 20minutes.fr.
Mažoji Eliza
Mažoji Eliza / 20minutes.fr nuotr.

Mergaitė buvo pagrobta penktadienį. Į policiją dėl dingusios dukters kreipėsi tėvas Jean'as Michel'is Andre, gyvenantis Prancūzijos pietuose, Arles mieste.

Mergaitė pagrobta Arles miesto centre.
Mergaitė pagrobta Arles miesto centre.

Mergytės paieškos tęsėsi naktį iš penktadienio į šeštadienį, tačiau iki šiol yra bevaisės, žurnalistams pranešė prokuroras, dirbantis su šia byla. Pasak jo, blokuoti visi keliai, kuriais su mergaite galėjo sprukti ją pagrobęs asmuo ar asmenys, geležinkelio ir autobusų stotys, taip pat perspėti visi šalies oro uostai ir pasienio tarnybos. 

Šeimos, kurioje gimė Eliza, istorija – panaši į daugelio šeimų, kuriose susituokia užsieniečiai, o paskui per skyrybas draskosi dėl vaikų, istorijas.  

Prancūzas J. M. Andre su mergaitės motina ruse Irina Belenkaja – išsiskyrę. Vyras dabar tikina, esą vaiką galėjo pagrobti Elizos motina, nes kartą taip jau yra atsitikę. Esą motina jau buvo pagrobusi Elizą ir išvežusi ją iš Prancūzijos į Rusiją 2007-aisiais, kai tik baigėsi ilga ir skandalinga skyrybų procedūra. Tėvui tik neseniai pavyko parsivežti mergaitę į Prancūziją. Savo gimtinėje vyras teisme gavo teisę auginti mergaitę ir pasiekė, kad būtų išduotas tarptautinis Elizos motinos sulaikymo orderis. Vyras buvusią žmoną apkaltino dukters pagrobimu. 

Tačiau situacija nėra tokia paprasta, mat Eliza gimė Rusijoje, Maskvoje, ji yra Rusijos pilietė. Prancūzijos pilietybę mergytė gavo tik tuomet, kai atvyko į šią šalį. Beje, pagal Rusijos įstatymus mergaitės motina I.Belenkaja tėvynėje teisme anksčiau nei vaiko tėvas gavo teisę į mergaitės globą. Tad pagal Rusijos įstatymus tėvas Elizą į Prancūziją išvežė be motinos sutikimo, kitaip tariant – pagrobė vaiką. Todėl rusė savo ruožtu iškėlė ieškinį prancūzui, kaltindama jį dukters pagrobimu.

Pasak Elizos tėvo, jeigu mergaitę pagrobusi motina negrąžins vaiko, jai gali tekti už grotų praleisti 15 metų. „Jeigu mes  nesusitarsim drauge stoti prieš Prancūzijos teismą, ir aš neatsiimsiu ieškinio“, – teigia J.M. Andre.

Tačiau prokuroras, tiriantis vaiko pagrobimo bylą, teigia, kad tai, jog Elizą pagrobė jos motina, tėra „viena iš versijų“. „Turime būti atsargūs ir elgtis atsakingai“, – sako teisininkas. 

Rusų naujienų portalas NEWSru.com teigia, kad kol kas prancūzų valdžios į rusų kolegas dėl tarpusavio pagalbos nesikreipė ir nepranešė turį duomenų, kad su šiuo pagrobimu gali būti susiję Rusijos piliečiai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius