Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pakartotinas referendumas dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES – įmanomas

Didžiosios Britanijos partijos „Liberalūs demokratai“ naujasis lyderis seras Vince Cable pareiškė neatmetąs galimybės, jog Jungtinėje Karalystėje gali susiformuoti sąlygos pakartotinam referendumui dėl narystės Europos Sąjungoje (ES), kurios užbaigtų „Brexit“ procesą.
Banksy priešinys
Banksy priešinys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Cable taip pareiškė sekmadienį duodamas interviu televizijai „Sky News“, tačiau kartu leido suprasti, jog neįmanoma lengva ranka anuliuoti prieš metus vykusio referendumo rezultatus, patvirtinusius Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES šalininkų pergalę.

„Referendumas įvyko, ir mes negalime negerbti jo rezultatų. Tačiau mes palauksime ir pažiūrėsime, kokios bus pasekmės. Be abejo, galbūt, viskas klostysis kuo puikiausiai. Viskas įmanoma. Tačiau aš manau, kad tai – menkai tikėtina. Aš manau, jog ekonominės pasekmės bus labai skaudžios, ir visuomenės nuomonė gali pasistūmėti į kitą pusę. Ir tokiu atveju pakartotinas referendumas būtų įmanomas“, – sakė V.Cable, garsėjantis kaip Didžiosios Britanijos narystės ES šalininkas.

Leidinio „The Gardian“ užsakymu sociologinių tyrimų bendrovės ICM šio mėnesio viduryje atliktos apklausos rezultatai parodė, jog pakartotino referendumo dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES idėja tampa vis populiaresnė. Jai pritarė 32 proc. respondentų – šešiais procentiniais punktais daugiau nei metų pradžioje vykusios analogiškos apklausos metu, o „Brexit“ šalininkų dalis sumažėjo septyniais procentiniais punktais iki 46 procentų. 11 proc. apklaustųjų pareiškė, jog tai turėtų nuspręsti šalies parlamentas (metų pradžioje ši dalis sudarė 12 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius