Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paketas su bomba į JAV keliavo keleiviniu lėktuvu

Dubajaus oro uoste aptiktas paketas su sprogstamomis medžiagomis į Jungtines Valstijas keliavo keleiviniais lėktuvais, priklausančiais aviakompanijai „Qatar Airways“.
„Qatar Airways“
„Qatar Airways“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė „Daily Mail“, siuntinys su sprogmeniu keliavo iš Jemeno sostinės Sanos į Dohos oro uostą „Qatar Airways“ priklausančiu lėktuvu „Airbus A320“, o vėliau kitu reisu buvo išsiųstas į Dubajų, iš kur galiausiai turėjo pasiekti Jungtines Valstijas.

„Qatar Airawys“ išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog rastų sprogmenų nebuvo įmanoma aptikti peršviečiant rentgeno spinduliais ar tikrinant dresuotais šunimis, todėl jie buvo ištirti tik gavus žvalgybinę informaciją. Pranešime taip pat pabrėžiama, kad už krovinio patikrą atsakinga šalis, iš kurios keliauja siuntiniai.

Antrasis sprogmuo buvo rastas Midlando oro uoste Anglijoje. Kaip pareiškė britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas, teroristai planavo, kad šiame lėktuve, kuriuo buvo gabenami UPS siuntiniai,  buvusi bomba turėjo sprogti laineryje.

Vis stiprėjant įtarimams, kad šiuos sprogmenis pagamino „al Qaeda“, kuri intensyviai veikia Jemene, JAV kovos su terorizmu vadovas Johnas Brennanas sekmadienį sakė, jog iš Jemeno išsiųstus paketus su bombomis ir užtaisą, kurį į apatines kelnaites buvo įsisiuvęs vienas Nigerijos pilietis, sulaikytas pernai per Kalėdas į Detroitą skridusiame lėktuve, padarė tas pats asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius