Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistanas išreiškė „įtūžį“ dėl NATO smūgio

Pakistaniečių užsienio reikalų ministrė Hina Rabbani Khar sekmadienį paskambino JAV valstybės sekretorei Hillary Clinton, kad perduotų, jog Islamabadas jaučia „didelį įtūžį“ dėl NATO antskrydžių Pakistano teritorijoje, paskelbė Užsienio reikalų ministerija.
Laidotuviu ceremonija, per kurią pagerbti žuvę 24 pakistaniečių kariai.
Laidotuviu ceremonija, per kurią pagerbti žuvę 24 pakistaniečių kariai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak H.R.Khar, tokios atakos, kaip šeštadienio smūgis kariškių avanpostams, per kurį žuvo 24 pakistaniečių kariai, yra „visiškai nepriimtini“, nes prieštarauja tarptautinei teisei ir pažeidžia Pakistano suverenumą.

Pakistano ministrė su H.Clinton kalbėjosi anksti sekmadienį ir informavo ją apie pakistaniečių Ministrų kabineto gynybos komiteto sprendimus, tarp kurių yra sprendimas blokuoti NATO tiekimo kelius, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Užsienio reikalų ministrė perdavė valstybės sekretorei visame Pakistane jaučiamą didelį įtūžį dėl beprasmio 24 karių praradimo dėl NATO ir ISAF (Tarptautinių saugumo paramos pajėgų) atakos prieš pakistaniečių postą“, – sakoma pranešime.

H.R.Khar sakė: „Tokios atakos yra visiškai nepriimtinos. Jos demonstruoja visišką tarptautinės teisės ir žmonių gyvybių nepaisymą ir šiurkščiai pažeidžia Pakistano suverenumą“.

„Tai panaikina pažangą, kurią abi šalys padarė gerindamos santykius, ir verčia Pakistaną persvarstyti bendradarbiavimo sąlygas“, – pridūrė H.R.Khar.

Ministerijos pranešime nurodoma, jog H.Clinton pareiškė užuojautą dėl gyvybių praradimo, sakė, kad labai liūdi dėl to incidento, ir perdavė, kad JAV vyriausybė ketina dirbti su Pakistanu sprendžiant šį klausimą.

Pakistano šiaurės vakaruose esančios Chaiber Pachtunchvos provincijos gubernatorius Masoodas Kausaras šeštadienį sakė, kad per minėtus antskrydžius žuvo 26 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius