-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistanas įvykdys mirties bausmę Indijos „šnipui“

Pakistanas įvykdys mirties bausmę indui, kuris pernai buvo areštuotas pietvakarinėje Beludžistano provincijoje ir kuris, kaip teigia pareigūnai, prisipažino esąs Indijos žvalgybos šnipas, pirmadienį paskelbė įtakingi šalies kariškiai.
Kulbushanas Sudhiras Jadhavas
Kulbushanas Sudhiras Jadhavas / TT NYHETSBYRÅN

Armija nurodo, kad tas vyras yra vardu Kulbushanas Sudhiras Jadhavas, slapyvardžiu Husseinas Mubarakas Patelis, ir kad jį karinis teismas nuteisė mirti.

„Šiandien generolas Qameras Javedas Bajwa patvirtino jo mirties nuosprendį“, – sakoma kariškių pareiškime, kuriame nenurodoma, kada bus įvykdytas nuosprendis.

Indija neigė, kad jis yra šnipas.

Abi branduolinį ginklą turinčios nesutaikomos priešininkės reguliariai kaltina viena kitą šnipų siuntimu į jų teritorijas. Nė vienai iš šių kaimynių nėra neįprasta išsiųsti šnipinėjimu apkaltintus kitos diplomatus, ypač padidėjusios įtampos periodais.

Tačiau mirties bausmių pastaraisiais metais pasitaikydavo retai.

2013 metais Indijos pilietis, nuteistas mirti už šnipinėjimą Pakistane, žuvo kalėjime užpultas kitų kalinių. Šis Indijos pilietis, Sarabjitas Singhas, mirties bausmės laukė 16 metų.

Beludžistane – didžiausioje, bet mažiausiai išvystytoje Pakistano provincijoje – jau ne vienerius metus rusena separatistinis sukilimas, kurį armija ne kartą vadino tokių priešiškų valstybių kaip Indija skatinamu terorizmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius