-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane išgelbėti 8 pakibusiame keltuve įstrigę žmonės, tarp jų – ir vaikai

Pakėlus į orą karo aviacijos sraigtasparnius ir pasinaudojus trosu buvo išgelbėti aštuoni žmonės, kurie kelias valandas buvo įstrigę virš gilaus Pakistano slėnio pakibusiame keltuve.
Temos: 2 Pakistanas Keltuvas

Pakėlę sraigtasparnį gelbėtojai pirmiausia, po beveik 12 valandų, perkėlė vieną vaiką į saugią vietą, tačiau naktį bei dėl prastėjančių oro sąlygų sraigtasparnį netrukus reikėjo grąžinti į bazę.

Tada Pakistano Specialiųjų pajėgų grupės (SSG) komandosai, žinomi kaip „raudonosios beretės“, panaudojo trosą, neleidžiantį keltuvui nukristi į slėnį, kaip lyną, kad išgelbėtų likusius įstrigusius žmones.

„Maniau, kad tai mano paskutinė diena ir manęs nebebus“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas iš išgelbėtų berniukų Attaullah Shahas.

„Dievas suteikė man antrą gyvenimą“, – sakė 15-metis.

Pakistano laikinasis ministras pirmininkas Anwaaras ul Haqas Kakaras gelbėtojus pavadino tautos didvyriais.

„Puikus kariškių, gelbėjimo tarnybų, rajono administracijos ir vietos žmonių komandinis darbas“, – socialiniame tinkle „X“ rašė jis.

Anksčiau vietos pareigūnai teigė, kad sraigtasparniu iš pakibusio keltuvo buvo ištraukti du vaikai, tačiau vėliau kariškiai patvirtino, kad tokiu būdu buvo išgelbėtas tik vienas vaikas.

„Scanpix“/AP nuotr./Keltuvas Pakistane
„Scanpix“/AP nuotr./Keltuvas Pakistane

„Po nenuilstamų aukštos kvalifikacijos pilotų ir SSG personalo pastangų pavyko išgelbėti vaiką, tačiau misiją teko atšaukti dėl blogų oro sąlygų“, – sakoma kariuomenės žiniasklaidos skyriaus pranešime.

„Tuomet SSG kariai ėmėsi tolesnių veiksmų ir kariuomenės sraigtasparniais į nelaimės vietą nuskraidino specialią tam tikslui skirtą komandą“, – priduriama jame.

Suaugusieji išgelbėti paskutiniai

Pakistano nepaprastųjų situacijų tarnybos atstovas Bilalas Faizi sakė, kad du suaugusieji buvo išgelbėti paskutiniai.

Gelbėjimo operacijos vaizdo įraše matyti, kaip paauglys keliamas į sraigtasparnį ir palengvėjimo neslepianti minia.

VIDEO: Pakistane išgelbėti 8 pakibusiame keltuve įstrigę žmonės, tarp jų – ir vaikai

„Kai visi buvo išgelbėti, šeimos apsikabino ir ėmė verkti iš džiaugsmo“, – AFP sakė gelbėjimo tarnybų pareigūnas Waqaras Ahmadas.

„Žmonės nuolat meldėsi, bijodami, kad virvė gali nutrūkti. Žmonės meldėsi tol, kol buvo išgelbėtas paskutinis žmogus“, – pridūrė jis.

Šeši vaikai, lydimi dviejų suaugusiųjų, vyko į mokyklą, kai apie 7 val. ryto (5 val. Lietuvos laiku), įpusėjus kelionei virš žaliuojančio Alajaus slėnio, sugedo keltuvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius