Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane išlaisvinta Afganistane Talibano kovotojų pagrobta šeima iš Šiaurės Amerikos

Pakistano kariuomenė per specialią operaciją šalyje išlaisvino šeimą iš Šiaurės Amerikos, kurią pagrobė ir įkaitais laikė Afganistano talibai, sakoma ketvirtadienį paskelbtame Pakistano kariškių pareiškime.
Talibano kovotojai Kundūze
Talibano kovotojai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Pakistano armija iš teroristų nelaisvės išvadavo penkis įkaitus iš Vakarų, tarp jų vieną kanadietį, JAV pilietybę turinčią jo žmoną ir tris jų vaikus“, – sakoma kariuomenės pranešime apie operaciją, vykdytą prie Afganistano sienos esančiame Kuramo genčių rajone.

Šeimos pavardė pranešime neskelbiama, tačiau žinoma, kad 2012 metais Talibanas pagrobė po Afganistaną keliavusį kanadietį Joshua Boyle'ą ir jo amerikietę žmoną Caitlan Coleman. Manoma, kad būdama nelaisvėje pora susilaukė mažiausiai dviejų vaikų.

Praėjusių metų gruodį buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame pora prašo savo šalių pareigūnų ją išlaisvinti. Paskutiniame žinomame jų keturių minučių trukmės vaizdo įraše, apie kurį pranešė JAV įsikūrusi organizacija „SITE Intelligence Group“, stebinti džihadistų tinklalapius, pora matoma su dviem sūnumis, sėdinčiais jiems ant kelių.

Filmavimo data nežinoma, tačiau įrašas buvo paskelbtas Kabule pasklidus gandams apie vyriausybės planuojamą egzekuciją Anasui Haqqani – su Talibanu susijusio tinklo „Haqqani“ įkūrėjo sūnui, kuris buvo suimtas 2014 metais.

Šis tinklas yra kaltinamas dėl kelių didelių teroro atakų Afganistano sostinėje ir garsėja įkaitų grobimu bei pervežimu jų per sieną į Pakistaną.

„Sveikiname žiniasklaidos pranešimus, kad išlaisvina šeima, kurioje yra JAV piliečių“, – sakė JAV ambasados atstovas Islamabade naujienų agentūrai AFP, tačiau šeimos narių tapatybės nepatvirtino.

Afganistane slapstosi daugybė kovotojų ir organizuotų nusikaltėlių gaujų, kurie grobia turtingus afganus ir užsieniečius, perveža juos per sieną į Pakistano genčių juostą ir reikalauja išpirkų už pagrobtuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius