Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane mėginta pagrobti kariuomenę kritikavusį iškilų žurnalistą

Pakistano žurnalistas, nevengiantis kritikuoti didžiules galias turinčios šalies kariuomenės, pranešė, kad trečiadienį Islamabade jį užpuolė ir mėgino pagrobti grupė ginkluotų vyrų.
Taha Siddiqui
Taha Siddiqui / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neramumų krečiamoje šalyje priverstinio žmonių dingimo atvejai nėra reti.

2014 metais aukščiausią Prancūzijos žurnalistikos apdovanojimą – Albert'o Londres'o prizą – pelnęs Taha Siddiqui sakė, kad jį pakeliui į oro uostą Ravalpindyje užpuolė maždaug tuzinas vyrų.

Žurnalistas per grumtynes buvo nesunkiai sužeistas, tačiau sugebėjo pasprukti nuo jį pagrobti mėginusių užpuolikų.

„Saugus ir jau su policija. Prašau bet kokio galimo palaikymo #StopEnforcedDisappearances (stop priverstiniams dingimams)“, – parašė T.Siddiqui savo kolegos žurnalisto paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

T.Siddiqui, vadovaujantis Indijos televizijos WION biurui Pakistane bei rengęs reportažus „France 24“, anksčiau skundėsi, kad yra persekiojamas valdžios už tai, kad drąsiai kritikuoja šalies saugumo isteblišmentą.

Žmogaus teisių ir žiniasklaidos organizacijos išsakė susirūpinimą dėl šio incidento ir pažymėjo, kad smurtas prieš žurnalistus yra rimta problema.

S.Ijazas: „Tai kelia itin didelį nerimą ir stiprina jau kurį laiką žmogaus teisių grupių ir žiniasklaidos organizacijų reiškiamą baimę, kad Pakistano vyriausybė žiūri į smurtą kaip į priemonę tvarkytis su oponuojančia nuomone.“

„Tai kelia itin didelį nerimą ir stiprina jau kurį laiką žmogaus teisių grupių ir žiniasklaidos organizacijų reiškiamą baimę, kad Pakistano vyriausybė žiūri į smurtą kaip į priemonę tvarkytis su oponuojančia nuomone“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Human Rights Watch“ atstovas Pakistane Saroopas Ijazas.

„Tai taip pat atspindi ilgą laiką egzistuojantį ir pastaruoju metu sustiprėjusį nebaudžiamumą“, – pažymėjo jis.

Ravalpindžio-Islamabado žurnalistų sąjunga pranešė susisiekusi su vidaus reikalų ministru Ahsanu Iqbalu ir paprašiusi jo pavesti atsakingiems pareigūnams ištirti bandymą pagrobti iškilų žurnalistą.

Šis incidentas įvyko praėjus keliems mėnesiams po to, kai Islamabade buvo žiauriai sumuštas ir peiliu į galvą sužeistas iškilus žurnalistas Ahmedas Noorani, kurį užpuolikai ištempė iš jo automobilio.

Pakistane dažni priverstinio žmonių dingimo atvejai, ypač konflikto zonose palei sieną su Afganistanu, taip pat neramioje pietvakarinėje Beludžistano provincijoje.

Pakistanas nuolat įvardijamas kaip viena pavojingiausių valstybių žiniasklaidos darbuotojams. Čia būta ne vieno atvejo, kai šalies saugumo isteblišmentui skersai kelio stoję žurnalistai būdavo sulaikomi, sumušami, netgi nužudyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius