Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane nukautas „Al-Qaeda“ operacijų vadovas ir jo pavaduotojas

Pakistane praėjusią savaitę žuvo „Al-Qaeda“ kovinių operacijų vadovas ir jo pavaduotojas nuo raketos, kurią, kaip manoma, paleido JAV bepilotis lėktuvas; tai buvo pranešta JAV laikraštyje „Washington Post“ bei penktadienį patvirtino Pakistano pareigūnai.

Žuvęs Usama al-Kini apibūdinamas kaip „Al-Qaeda“ karinių operacijų Pakistane vadovas. Vietos pareigūnai, nepanorėję, kad jų pavardės būtų skelbiamos, nurodė ir jo pavaduotojo pavardę - tai Sheikhas Ahmedas Salimas Swedanas. Abu jie buvo Kenijos piliečiai.

Anksčiau JAV kovos su terorizmu pareigūnas buvo pranešęs, kad minėtieji asmenys žuvo pastarosiomis dienomis. Jie buvo įtraukti į FTB labiausiai ieškomų žmonių sąrašą, ryšium su 1998 metų rugpjūtį surengtais JAV ambasadų Kenijoje ir Tanzanijoje sprogdinimais.

„Turime visas priežastis manyti, kad šios įtakingiausios teroristinio judėjimo figūros nebegyvos“, – agentūrai Vašingtone sakė JAV pareigūnas ir pridūrė, kad abu vyrai „žuvo praėjusią savaitę“, tačiau nepasakė, kaip tai atsitiko.

Pakistano pareigūnai pranešė, kad jie buvo tarp penkių asmenų, sausio 1 dieną žuvo Pietų Vaziristane nuo paleistos raketos. Dėl 1998 metais buvusių išpuolių prieš JAV ambasadas Afrikoje už judviejų galvas JAV žadėjo po 5 mln. dolerių.

Ataka pirmąją naujųjų metų dieną surengta iš nepilotuojamo JAV orlaivio. Vietos saugumo pareigūnai sakė, kad tai įvyko genčių kontroliuojamame regione, Karikoto kaime.

Aukštesnis Pakistano saugumo pareigūnas sakė manantis, kad U.Al-Kini gali būti susijęs su mažiausiai šešiais Pakistane surengtais išpuoliais, įskaitant ir pernai buvusiais mirtininkų išpuoliais Islamabade prie Danijos ambasados ir prie viešbučio „Marriott“.

Manoma, kad jis taip pat gali būti susijęs su nepavykusiu mėginimu 2007 metų spalį nužudyti buvusią šalies premjerę Benazir Bhutto. Ji žuvo po dviejų mėnesių per mirtininko išpuolį.

Valstybės departamento tinklalapyje (www.rewardsforjustice.net), kur skelbiama informacija apie ieškomus teroristus ir už juos skiriamas atlyginimas, nurodoma, jog Al-Kini, arba Fahidas Mohammedas Ally Msalamas gimė Mombasoje (Kenijoje) prieš 32 metus. Salimo Swedano gimimo data nurodoma 1960 ar 1969 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius