Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane nukautas karo valdovu vadintas kovotojų lyderis

JAV bepiločiai lėktuvai Pakistane nukovė Talibano vyresnįjį karinį lyderį mulą Maulvį Nazirą ir dar mažiausiai penkis kovotojus, skelbia naujienų tarnyba BBC.
Mullahas Naziras (centre)
Mullahas Naziras (centre) / AFP/Scanpix nuotr.

Bepiločiai lėktuvai paleidus dvi raketas juos nukovė Pietų Vaziristano regione. 

Lapkričio mėnesį per savižudžio išpuolį M.Naziras buvo sužalotas. Šis asmuo buvo kaltinamas rėmus Afganistano Talibaną ir rėmus juos kovojant su užsienio ir šalies kariais. Analitikai teigia, jog kovotojas su vyriausybe buvo suformavęs aljansą ir nepritarė Pakistano Talibanui.

Kol kas neaišku, ar bepiločiai lėktuvai Vanos mieste atakavo namą ar automobilį. Skelbiama, kad atakos metu nukautas ir M.Naziro pavaduotojas Ratta Khanas. 

Pareigūnai paskelbė, kad užpuolimo metu žuvo dar mažiausiai keturi kovotojai, tačiau jų tapatybės nežinomos. Kitos žiniasklaidos priemonės skelbia, kad iš viso nukauta dešimt kovotojų, įskaitant jų lyderį.

Vietos gyventojai teigė per garsiakalbius girdėję pranešimus, kad M.Naziras nukautas ir ketvirtadienį vyks jo laidojimo apeigos. 

M.Naziras laikomas pagrindiniu karo vadu Pietų Vaziristane, kuris yra Pakistano šiaurės vakaruose. M.Naziras savo vyrus siuntė į Afganistaną, kur šie turėjo kovoti su NATO kariais. Pakistano šiaurės vakaruose yra įsikūrę ir daugiau islamistų kovotojų grupių, tarp jų ir „Al-Qaeda“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius