Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pakistane per mirtininko išpuolį prieš policijos būstinę žuvo keturi žmonės

Pakistano šiaurės vakariniame Pešavaro mieste pirmadienį prie policijos būstinės mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį, žuvo keturi žmonės ir buvo smarkiai apgadintas pastatas.
Sprogimas Pakistane, Peshaware
Sprogimas Pakistane, Peshaware / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis išpuolis buvo jau penktoji per pastarąsias aštuonias dienas mirtininkų ataka šiame 2,5 mln. gyventojų turinčiame mieste, esančiame Pakistano centrinės valdžios menkai kontroliuojamame genčių regione, kuriame kariai tęsia didelio masto puolimą prieš talibų kovotojus.

Per pastarąsias aštuonias dienas Pakistano šiaurės vakaruose buvo įvykdyti iš viso septyni mirtininkų sprogdintojų išpuoliai, kurie nusinešė 93 žmonių gyvybes. Tas neramus regionas ribojasi su Afganistanu, kur apie 100 tūkst. NATO ir JAV karių kaunasi su stiprėjančiais talibų sukilėliais.

Per ataką Pešavare taip pat buvo smarkiai apgadinta netoliese esanti mečetė ir sugriuvo dalis berniukų mokyklos pastato, nurodė įvykio liudininkai.

Pešavaro administracijos vadovas Sahibas Zada Anisas sakė žurnalistams, kad įvykio vietoje žuvo trys žmonės, o kelios dešimtys buvo sužeisti.

„Vienas sužeistųjų kiek vėliau mirė ligoninėje. Iš viso per sprogdinimą buvo sužeisti 26 sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė miesto pagrindinės vyriausybinės Ledi Reading (Riding) ligoninės gydytojas Zafaras Iqbalas.

Pasak liudininkų, užpuoliko pikapas dideliu greičiu privažiavo prie policijos būstinės ir sprogo, smarkiai apgadindamas pastatą.

„Tai buvo savižudžio sprogdintojo ataka. Pikapas privažiavo prie policijos būstinės ir mirtininkas jį detonavo“, – agentūrai AFP sakė aukštas policijos pareigūnas Khursheedas Khanas.

Sprogimo vietoje liko 1,5 metro gylio ir 2 metrų skersmens krateris, sakė vienas išminuotojų brigados pareigūnas, pridūręs, kad per šią ataką buvo sugriauta didelė dalis policijos pastato.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už pirmadienio išpuolį Pešavare, tačiau ekstremistinė grupuotė „Tehreek–e–Taliban Pakistan“ (TTP) grasino rengti kruvinas atakas Pakistano miestuose, keršydama už jau penktą savaitę vykstantį karinį puolimą prieš jos pozicijas Pietų Vaziristane.

TTP prisiėmė atsakomybę už Pešavare šeštadienį nugriaudėjusį užminuoto automobilio sprogimą, per kurį žuvo 15 žmonių, taip pat penktadienį įvykdytą sprogdinimą prie Pakistano pagrindinės žvalgybos agentūros ISI būstinės, nusinešusį 17 žmonių gyvybes.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius