Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane per Šv. Valentino dienos susirėmimą buvo sužeisti mažiausiai trys studentai

Mažiausiai trys studentai buvo sužeisti universitete Pakistano šiaurės vakaruose esančiame Pešavaro mieste per penktadienio susirėmimą, kuris kilo po ginčo dėl Šv.Valentino dienos šventimo, pranešė policija.
Studentų riaušės Pešavare
Studentų riaušės Pešavare / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Studentai iš kairiosios pakraipos Puštūnų studentų federacijos tarptautinę meilės dieną šventė su raudonais balionais ir tortu, kai juos užpuolė studentai iš konkuruojančios grupės „Islami Jamiat Tulba“ (IJT).

IJT, Pakistano griežtosios linijos partijos „Jamaat-e-Islami“ studentų sparnas, kaip atsaką Šv.Valentino dienai, kurią laiko neatitinkančia islamo, šventė „Hajos (Kuklumo) dieną“.

Kilus peštynėms dešimtys studentų svaidė akmenis, net šaudė, trys studentų bendrabučio kambariai buvo padegti.

„Dabar situacija kontroliuojama. Trys studentai per susirėmimą buvo sužeisti“, - sakė policijos pareigūnas Fazaluras Rehmanas, kuris pridūrė, jog policija ieško jame dalyvavusių studentų, kad juos areštuotų.

Vienam studentui kulka sužeidė ranką, sakė jis.

Šv.Valentino diena darosi vis populiaresnė tarp jaunesnio amžiaus pakistaniečių, kurių daugelis perėmė tradiciją siuntinėti atvirukus, dovanoti šokoladą ir dovanas savo mylimiesiems.

Tačiau Pakistano visuomenė lieka tradicinė musulmoniška ir daugelis nepritaria Šv.Valentino dienai, kurią laiko importu iš Vakarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius