Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane už nesantuokinius ryšius pakarta moteris ir jos įtariamas meilužis

Pakistane ketvirtadienį tiesiog ant medžio buvo pakarta trijų vaikų motina ir vyras, su kuriuo ji neva palaikė nesantuokinius ryšius. Policija dėl šių egzekucijų kaltina moters vyrą, brolį ir tėvą.
Pakistano policininkas neleidžia toliau eiti spaudos atstovams
Pakistano policininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ši dviguba žmogžudystė buvo įvykdyta Čako gyvenvietėje, esančioje už maždaug 55 kilometrų į pietus nuo Multano miesto šalies centrinėje dalyje.

Pakistane per metus yra įvykdoma šimtai „nužudymų dėl garbės“, kurių aukomis dažniausiai tampa moterys, neva užtraukusios gėdą savo artimiesiems.

„Moterį ir jos įtariamą meilužį pakorė moters tėvas, brolis ir vyras po to, kai moteris buvo sučiupta per pasimatymą su savo draugu savo namų vidiniame kieme“, – pranešė vietos policijos nuovados vadovas Sardaras Afzalas Dogaras.

Pakistane per metus yra įvykdoma šimtai „nužudymų dėl garbės“, kurių aukomis dažniausiai tampa moterys, neva užtraukusios gėdą savo artimiesiems.

Aukos yra įvardijamos kaip Khalida Bibi, kuriai arti trisdešimties, ir 19 metų Mukhtiaras Muhammadas.

Pasak S.A.Dogaro, įtariami žudikai buvo suimti ir prisipažino įvykdę šį nusikaltimą.

„Prieš pakariant jie buvo sumušti“, – pridūrė kitas policijos pareigūnas.

Pakistano teisės ministras liepos mėnesį pranešė, kad parlamentas netrukus turėtų balsuoti dėl įstatymų projektų, susijusių su „nužudymais dėl garbės“ ir didėjančiu išprievartavimų skaičiumi.

Jauna moteris, Samia Shahid, turėjusi dvigubą pilietybę – Britanijos ir Pakistano buvo nužudyta liepą, kai lankėsi pas savo artimuosius viename Pendžabo provincijos kaime. Jos vyras žmonos mirtį pavadino „nužudymu dėl garbės“.

Tarptautinio dėmesio tokie nužudymai susilaukė, kai socialinių tinklų žvaigždutė Qandeel Baloch liepos 15 dieną buvo pasmaugta savo brolio. Pastarasis sakė „nė kiek nesigailintis“, kad ją nužudė, tačiau daugelis pasipiktinusiųjų ragino imtis veiksmų prieš tokio pobūdžio nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius