Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano Aukščiausiajame teisme – tris vaikus iš pakistaniečio tėvo atgauti siekiančios lietuvės byla

Pakistano Aukščiausiasis teismas priėmė svarstyti lietuvės Maimounos Liškauskaitės prašymą atiduoti jai anksčiau teismo priteistus vaikus iš buvusio vyro Jamshido Siddique'o. Lietuvoje studijavęs pakistanietis prieš septynerius metus netikėtai pagrobė tris jųdviejų vaikus ir dingo.
Veidą visiškai paslėpusi musulmonė
Musulmonė. Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvė Pakistane per teismą tikisi susigrąžinti tris dukteris – Ayeshą, Maryamą ir Amną.

Kaip rašo portalas „The Express Tribune“, prašymą teismui pateikė M.Liškauskaitės atstovas Chaudhryas Faisalas Hussainas.

Bylą priėmęs nagrinėti Pakistano Aukščiausiojo teismo teisėjas Dostas Muhammadas Khanas įsakė pirmadienį į teismą pristatyti lietuvės 13, 11 ir 9 metų vaikus. Šį sprendimą nurodyta pateikti buvusiam lietuvės vyrui.

Teismas nurodė, kad nepilnamečiai negali būti patraukti iš šio teismo jurisdikcijos, apie tai informuota šalies vyriausybė ir Vidaus reikalų ministerija.

Savo kreipimesi į teismą lietuvė nurodė, kad ji 2004 metais priėmė Islamą savo valia ir apsivedė su Siddique'u. Santuoka buvo įregistruota Lietuvoje ir visi trys vaikai taip pat gimė mūsų šalyje.

2010 metais lietuvė su šeima apsigyveno Dubajuje, tačiau vieną dieną vyras tiesiog dingo, vėliau paaiškėjo, kad jis su vaikais Pakistane. 2011 metais jis jai atsiuntė skyrybų dokumentus.

M.Liškauskaitės laiške teismui teigiama, kad Jamshidas Siddique'as nepaisė to, kad vaikų globa atiduota motinai ir dukterų jai neatidavė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius