Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano kovotojai atakavo NATO logistikos centrą

Talibų kovotojai antradienio rytą raketomis apšaudė NATO logistikos centrą Pakistano šiaurės vakaruose, pranešė policija.
Talibano kovotojai
Talibano kovotojai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NATO Pakistanas

Pasak jos, per šią ataką užsidegė vienas sunkvežimis,o dar trys buvo apgadinti.

Pešavaro miesto apylinkėse surengta ataka buvo pirmoji nuo praeito mėnesio pabaigoje Pakistano pajėgų surengtos didelės karo operacijos prieš kovotojus kalnuotame Chaibero genčių regione, kuris ribojasi su Afganistanu.

Pakistanas surengė puolimą po kelių įspūdingų kovotojų atakų prieš logistikos centrus Pešavare ir jo apylinkėse, kuriuose buvo sudeginta šimtai sunkvežimių, pervežančių atsargas Afganistane dislokuotoms NATO ir JAV pajėgoms.

„Kovotojai naktį paleido šešias raketas į NATO terminalą. Kliudytas vienas sunkvežimis užsidegė, o kiti tris automobiliai buvo lengvai apgadinti“, – naujienų agentūrai AFP sakė aukštas policijos pareigūnas Fida Mohammadas.

Pasak jo, policija ir sukarintos grupuotės kariai susekė užpuolikus. Kilo trumpas susišaudymas, o maždaug po pusvalandžio kovotojai pabėgo.

Apie nukentėjusius žmones pranešimų negauta, nurodė pareigūnas.

Didžioji dalis atsargų ir įrangos su talibų sukilėliais kovojančioms NATO ir JAV vadovaujamoms pajėgoms vežama į Afganistaną per Chaibero perėją.

Tačiau kelias iš Pešavaro į Torchamą eina per Pakistano centrinės valdžios menkai kontroliuojamus genčių regionus, kuriuose ekstremistai susirado prieglobstį, kai 2001 metų pabaigoje JAV vadovaujamos pajėgos Afganistane nuvertė radikalų talibų režimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius