Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano talibai prisiėmė atsakomybę už 24 gyvybes nusinešusį sprogdinimą Lahore

Viena Pakistano talibų grupuotė trečiadienį prisiėmė atsakomybę už 24 gyvybes nusinešusį išpuolį, kurį įvykdė mirtininkai detonuodami sprogmenų prikrautą automobilį prie policijos pastato Lahore, pranešė viena islamistų veiklą stebinti JAV organizacija.
Kadras iš sprogimo vietos
Kadras iš sprogimo vietos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Grupuotė, pasivadinusi „Tehrik-i-Taliban Punjab“, prisiėmė atsakomybę už išpuolį, skelbiama pranešime, kuris turkų kalba buvo paviešintas Turkijos džihadistų tinklalapiuose per organizaciją „Elif Media“.

Islamistų stebėjimo organizacija SITE citavo šios grupuotės pareiškimą, kuriame sakoma, jog ši ataka „smogė „blogio lizdui“ Lahore ir buvo „kukli dovana“ mudžahidams, kenčiantiems dėl Pakistano pajėgų puolimo Svate.

Pasak SITE, automobilis su 100 kilogramų sprogmenų buvo detonuotas prie saugumo struktūrų pastato Pakistano Pandžabo provincijos sostinėje Lahore. Per šį išpuolį buvo visiškai sugriautas policijos pastatas, o šimtai žmonių buvo sužeisti.

„Tehrik-i-Taliban Punjab“ prašo Pakistano musulmonų laikytis atokiai nuo vietų, kuriose priešai jais naudojasi, kad nenukentėtų nuo džihadistų atakų“, – SITE citavo kovotojų pranešimą.

Šis sprogdinimas buvo trečioji gyvybių nusinešusi ataka Pakistano liberalioje kultūros sostinėje per pastaruosius tris mėnesius.

Vienas aukštas saugumo pareigūnas vėlai trečiadienio vakarą naujienų agentūrai AFP sakė, kad per sprogdinimą Lahore žuvo 24 žmonės, tarp jų 13 policininkų, civilių ir saugumo pareigūnų.

Šį incidentą tiriantis vienas aukštas pareigūnas nurodė AFP, kad ataką Lahore tikriausiai surengė su „al Qaeda“ susiję talibų kovotojai, veikiantys su Afganistanu besiribojančiame Vaziristano genčių regione.

Vieną iš užpuolikų sargybiniai nušovė, kai šis priartėjo prie pastato, o du kiti žuvo per sprogimą, sakė tyrėjas.

Pakistano kariai jau mėnesį kaunasi su talibų kovotojais šalies šiaurės vakaruose. Pasak pareigūnų, per šias kovas žuvo apie 1200 ekstremistų, o apie 2,4 mln. gyventojų buvo priversti palikti namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius