Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistano uostamiestyje Karačyje kilus etninių grupių susirėmimams į gatves pasiųsti kariai

Pakistano sukarintų organizacijų kariams, kurie ketvirtadienį patruliavo Karačyje, buvo įsakyta „šaudyti be perspėjimo“ į neramumų kurstytojus, kai per trečiadienį vykusius etninių grupių susirėmimus šios šalies finansų sostinėje žuvo mažiausiai 24 žmonės.
Temos: 1 Pakistanas

Šiame pietiniame mieste kraujas buvo pralietas, kai vyriausybės pajėgos mėgino išstumti talibų kovotojus iš vieno slėnio, esančio vos už 100 kilometrų į šiaurės vakarus nuo sostinės Islamabado.

„Visame mieste budi daug karių, kuriems buvo liepta suvaldyti padėtį bet kokiomis priemonėmis, tarp jų šaudyti neperspėjus į piktadarius, - sakė sukarintos organizacijos „Rangers“ atstovas spaudai. - Dabar padėtis valdoma, tačiau dėl vakarykščių incidentų žmonių (gatvėse) palyginti mažai.“

Karačyje jau seniai vyksta etniniai ir religiniai konfliktai, tačiau pastarieji susirėmimai dar labiau paskatino nerimą, kad padėtis branduolinį ginklą turinčiame Pakistane tampa dar nestabilesnė ir nesaugesnė.

Policija nurodė, kad per trečiadienį vykusius susirėmimus žuvo 24 asmenys, tačiau laikraščiai pranešė, kad galėjo žūti maždaug 31 žmogus. Dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Smurtas Karačyje prasiveržė sustiprėjus įtampai tarp urdu kalba kalbančių muhadžirų, kurie migravo iš Indijos po Pakistano susikūrimo 1947 metais, ir daugiausiai šiaurės vakarų regione gyvenančių puštūnų.

16 mln. gyventojų turinčiame Karačyje gyvena didžiausia puštūnų bendruomenė už Šiaurės vakarų pasienio provincijos, kurioje šiuo metu aktyviai siautėja talibų sukilėliai, ribų.

Etninė įtampa padidėjo, kai didmiesčio administracijoje dominuojantys muhadžirai pradėjo įtarinėti puštūnus simpatijomis islamistams, suaktyvėjus kovotojams šiaurės vakarų regione.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius