Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palestiniečiai JAV ekspertams perdavė kulką, nužudžiusią „Al Jazeera“ žurnalistę

Palestiniečių savivalda šeštadienį pranešė, kad televizijos „Al Jazeera“ žurnalistę Shireen Abu Akleh nužudžiusią kulką perdavė JAV teismo medicinos ekspertams, taip žengdama žingsnį į priekį siekiant išspręsti priešpriešą su Izraeliu dėl jos mirties aplinkybių tyrimo.
Shireen Abu Akleh
Shireen Abu Akleh / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Palestiniečių ir amerikiečių žurnalistė Sh.Abu Akleh, 25 metus dirbusi „al Jazeera“, žuvo gegužės 11 dieną, nušviesdama Izraelio karių reidą Dženino pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante. Ši reporterė buvo gerai žinoma arabų pasaulyje dėl reportažų apie palestiniečių gyvenimo sunkumus, dešimtmečius tęsiantis Izraelio kontrolei.

Palestiniečiai ir Sh.Abu Akleh kolegos, kurie tuo metu buvo kartu su ja, teigia, kad žurnalistė žuvo nuo Izraelio karių kulkų.

Izraelio kariuomenė iš pradžių sakė, kad reporterę galėjo nušauti palestiniečių kovotojai, bet vėliau nuo šios pozicijos atsitraukė ir dabar teigia, kad moteris galėjo žūti nuo atsitiktinės izraeliečių ugnies.

Pasak kariuomenės, neištyrus kulkos neįmanoma nustatyti, kuri pusė nužudė Sh.Abu Akleh. Palestiniečiai atsisakė atiduoti kulką, sakydami, kad nepasitiki Izraeliu.

Palestiniečių generalinis prokuroras Akramas al Khatibas sakė, kad kulka buvo perduota JAV ekspertams „techniniam darbui“. Jis pakartojo, kad palestiniečiai atsisako atiduoti kulką izraeliečiams.

A.al Khatibas teigė, kad palestiniečiai sveikina bet kokių tarptautinių organizacijų dalyvavimą, kuris „padėtų mums patvirtinti tiesą“.

„Esame įsitikinę savo tyrimais ir pasiektais rezultatais“, – sakė jis.

Neaišku, ką amerikiečių ekspertai galėtų nustatyti, jei taip pat neištirtų izraeliečių ginklo, iš kurio, Izraelio teigimu, galėjo būti paleistas šūvis. Izraelis kol kas nepranešė, ar duos ištirti tą šautuvą.

Palestiniečiai apie tai pranešė likus kiek daugiau nei savaitei iki JAV prezidento Joe Bideno vizito į šį regioną.

Vienas palestiniečių pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, kad šis klausimas buvo iškeltas per palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso ir JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno pokalbį telefonu ir kad abi šalys tikisi išspręsti šį klausimą iki J.Bideno vizito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius