Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palestiniečiai svaidė kiaušinius ir batus į Kanados užsienio reikalų ministro kortežą

Dešimtys įpykusių palestiniečių jaunuolių sekmadienį svaidė kiaušinius ir batus į vizito atvykusio Kanados užsienio reikalų ministro kortežą, taip demonstruodami panieką įsivaizduojamai proizraelietiškai Kanados pozicijai.
Palestiniečiai svaidė kiaušinius ir batus į Kanados užsienio reikalų ministro kortežą.
Palestiniečiai svaidė kiaušinius ir batus į Kanados užsienio reikalų ministro kortežą. / „Scanpix“/AP nuotr.

Johnas Bairdas atvyko į Ramalą susitikti su palestiniečių užsienio reikalų ministru Riadu Malki. Jo kortežą apmėtę protestuotojai taip pat laikė užrašus „Bairdai, jūs nelaukiamas Palestinoje“ ir „Bairdai, Jeruzalė yra mūsų sostinė“.

Aktyvistai iš palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso partijos „Fatah“ anksčiau ragino boikotuoti J.Bairdą dėl Kanados politikos Artimųjų Rytų atžvilgiu.

Dešimtys įpykusių palestiniečių jaunuolių sekmadienį svaidė kiaušinius ir batus į vizito atvykusio Kanados užsienio reikalų ministro kortežą.

J.Bairdas į regioną atvyko penkioms dienoms, susitikti su Izraelio ir palestiniečių pareigūnais.

Pareiškime J.Bairdas savo susitikimą su R.Malki pavadino „nuoširdžiu ir konstruktyviu“, sakė, kad jo metu būta „atvirų ir nuoširdžių“ apsikeitimų nuomonėmis dėl tų sričių, kur tos nuomonės nesutampa.

Kanada buvo tarp vos kelių Vakarų šalių, palaikiusių Izraelį, kai šis sulaukė didelės tarptautinės kritikos dėl įstrigusių derybų su palestiniečiais, neseniai vykusio karo Gazos Ruože ir gyvenviečių statybų. Kanada nepritaria vienašališkiems palestiniečių bandymams pasiekti valstybingumą ir jų pastarojo meto bandymui Tarptautiniame Baudžiamajame Teisme (TBT) siekti kaltinimų Izraeliui karo nusikaltimais.

Užsimindamas apie TBT, J.Bairdas sakė paprašęs R.Malki „smarkiai pergalvoti pasekmes ėjimo į priekį dėl bet kokių veiksmų, kurie gali būti kontrproduktyvūs suderėtam sprendimui“ su Izraeliu.

Vėliau J.Bairdas susitiko su Izraelio užsienio reikalų ministru Avigdoru Liebermanu, kuris padėkojo Kanadai už paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius