Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palestiniečiams – atskiri autobusų maršrutai

Izraelis okupuotame Vakarų Krante nustatė autobusų maršrutus tik palestiniečiams – esą taip užtikrinamas maršrutų saugumas. Žmogaus teisių gynėjai tokią atsargumo priemonę vadina rasizmu.
Jungtinių Tautų sprendimą Palestina sutiko su didžiuliu džiaugsmu
Palestiniečiai. / Scanpix nuotr.

Kelionė į Izraelį prasideda prie Ejalo karinio posto. Turintys leidimus įvažiuoti į Izraelį palestiniečiai lipa į jiems skirtą autobusą.

Izraelio transporto ministerija tvirtina buvusi priversta nustatyti autobusus tik palestiniečiams, kurie važinėja į darbą iš Vakarų Kranto į Izraelį ir atgal. Vakarų Krante gyvenantys žydų naujakuriai skundžiasi, kad bendruose autobusuose jaučiasi nesaugiai.

Nauja tvarka esą tik padeda gerinti viešąjį transportą, jokio izoliavimo. Bet žmogaus teisių gynėjų tai neįtikina – toks atskyrimas kvepia rasizmu.

„Taip, autobusai perpildyti, gerai, kad pradėjo važinėti daugiau autobusų. Bet visi turi turėti teisę lipti į bet kokį autobusą. Atskiri autobusai palestiniečiams ir izraeliečiams – tai pasibaisėtina“, – teigia žmogaus teisių gynimo grupės vadovė Jessica Montell.

Policijos pareigūnai sako, kad taip jiems lengviau patikrinti iš Izraelio grįžtančius palestiniečius, ar jie nesiveža vogtų daiktų, Esą tai įprastas patikrinimas.

Izraeliečiai užėmė Vakarų Krantą per 1967-ųjų Artimųjų Rytų karą ir nutiesė jame padorų kelių tinklą. Palestiniečių siekį, kad Vakarų Krantas, kaip ir Gaza, Rytų Jeruzalė, taptų jų būsimos valstybės dalis, palaiko tarptautinė bendruomenė, kuri žydų naujakurių gyvenvietes Vakarų Krante laiko neteisėtomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius