-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 12 /23:29

Palestiniečiams pažadėti milijardai Gazos Ruožo atstatymui

Pasaulio donorai sekmadienį pažadėjo daugiau nei penkių milijardų dolerių pagalbą nuniokotam Gazos Ruožui, nors buvo perspėjimų, kad šis palestiniečių anklavas tebėra pavojingas židinys po vasaros karo su Izraeliu.
Gazos Ruože moteris prie pastato griuvėsių
Gazos Ruože moteris prie pastato griuvėsių / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Vašingtonas per donorų konferenciją Kaire pažadėjo 212 mln. dolerių naujos pagalbos, tam, ką valstybės sekretorius Johnas Kerry pavadino „didžiuliu“ iššūkiu Gazos Ruože.

Europos Sąjungos (ES) narės skirs iš viso 450 mln. eurų. Energetinių išteklių turtingas Kataras Gazos Ruožo atstatymui skirs milijardą dolerių. Iš viso donorai palestiniečiams pažadėjo skirti 5,4 mlrd. dolerių.

J.Kerry taip pat paragino atnaujinti taikos derybas tarp Izraelio ir palestiniečių, ir konferencijai sakė, kad abiem šalims reikia padėti priimti „sunkius“ sprendimus dėl ilgalaikio stabilumo.

„Gazos Ruožo žmonėms tikrai reikia mūsų pagalbos, beviltiškai, ne rytoj, ne kitą savaitę – jiems jos reikia dabar“, – sakė J.Kerry maždaug 30-čiai pasaulio pasiuntinių ir Jungtinių Tautų (JT) vadovui Ban Ki-moonui.

Palestiniečiai prašė iki 4 mlrd. dolerių tarptautinės pagalbos Gazos Ruožui, nusiaubtam per 50 dienų liepą ir rugpjūtį trukusį konfliktą su Izraeliu.

Tačiau daug kas nerimauja, kad po trijų niokojamų konfliktų per pastaruosius šešerius metus bet kokia pagalba Gazos Ruožui galiausiai bus prarasta per anklavo smurto ciklą.

Palestiniečių vyriausybė prieš konferenciją pristatė 76 puslapių rekonstrukcijos planą, kuriame liūto dalis numatyta būstų statybai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius