-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 29 /18:57

Palestiniečių kovų simboliu tapusi A.Tamimi paleista iš Izraelio kalėjimo

Izraelio kalėjimų tarnyba sekmadienį pranešė, kad iš kalėjimo paleista palestiniečių protestų simboliu tapusi Ahed Tamimi.
Ahed Tamimi
Ahed Tamimi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarnybos atstovas Assafas Librati sakė, kad A.Tamimi ir jos motina Nariman buvo paleistos ankstų sekmadienio rytą. Kariuomenė jas veža į palestiniečių teritorijas. Septyniolikmetė Ahed atliko aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už tai, kad skaldė antausius ir spardė Izraelio karius.

VIDEO: Ahed Tamimi už tokį savo elgesį buvo įkalinta aštuoniems mėnesiams

Dėl savo įspūdingos rusvų plaukų kupetos lengvai atpažįstama mergina daugeliui tapo pusę amžiaus trunkančio palestiniečių pasipriešinimo Izraelio okupacijai simboliu.

Tačiau Izraelyje daugelis ją laiko provokatore ir grėsme kariuomenės atgrasymo politikai.

Merginos rėmėjai šiandien jai rengia sutiktuvių šventę jos gimtajame Nabi Saleho kaime Vakarų Krante. Jos šeimos namai jau išpuošti Palestinos vėliavomis, sustatyta šimtai kėdžių svečiams.

A.Tamimi su mama atvyko į gimtąjį kaimą, kur juos pasitiko minia palaikančiųjų ir žurnalistų.

„Pasipriešinimas tęsiasi, kol nepasibaigs okupacija, ir, žinoma, visos kalinės kalėjimuose yra stiprios, – sakė mergina, kurios balsas buvo vos girdimas minioje. – Noriu padėkoti visiems, kurie mane palaikė kalėjimo metu ir palaiko visas kalines.“

Merginos tėvas Bassemas apglėbė parvykusias dukrą ir jos motiną, kai jie kartu ėjo keliu. O minia skandavo „Mes norime gyventi laisvi“.

A.Tamimi vėliau aplankė buvusio palestiniečių lyderio Yasseri Arafato kapą Ramaloje ir padėjo ant jo gėlių. Vėliau ji susitiko su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu.

Šis „gyrė A.Tamimi ir ją pavadino palestiniečių kovos už laisvę, nepriklausomybę ir valstybingumą pavyzdžiu“, nurodoma oficialios naujienų agentūros WAFA pranešime.

„Jis pabrėžė, kad nesmurtingas pasipriešinimas, kurį įkūnija Ahed, įrodė, kad tai yra idealus ir gyvybiškai svarbus ginklas priešinantis Izraelio okupacijai“, – nurodoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius