Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamaskvės ekologinių protestų organizatoriui skirta 15 parų arešto

Rusijos teismas pirmadienį skyrė 15 parų administracinio arešto aktyvistui Artiomui Liubimovui, praeitą savaitgalį Pamaskvėje organizavusiam didelį protestą dėl toksiškų dujų, besiveržiančių iš vieno didelio sąvartyno, esančio netoli sostinės, pranešė viena pareigūnė.
Protestas Volokolamske
Protestas Volokolamske / „Sputnik“ nuotr.

Maskvos srities teismo atstovė spaudai Natalija Osipova sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad A.Liubimovas pripažintas kaltu dėl policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo.

Kitam aktyvistui – Andrejui Ždanovui, sekmadienį sulaikytam per vairuotojų protesto akciją – skirta 14 parų arešto.

Sekmadienį Volokolamsko mieste, esančiame maždaug už 100 km į vakarus nuo Maskvos, tūkstančiai žmonių protestavo prieš pavojingą taršą, sklindančią iš netoliese veikiančio Jadrovo šiukšlių poligono. Pasak miesto mero Piotro Lazarevo, akcijoje dalyvavo apie 6 tūkst. žmonių.

Mitingo dalyviai reikalavo, kad Jadrovo sąvartynas būtų uždarytas, kad būtų surengti tiesioginiai regiono administracijos vadovo rinkimai, taip pat kad būtų paleistas A.Liubimovas, vienas iš pagrindinių aktyvistų lyderių. Teismo dokumentuose sakoma, kad A.Liubimovas buvo sulaikytas šeštadienį, kadangi atsisakė pateikti policijos pareigūnams dokumentus ir vykti su jais į nuovadą.

Kovo 21 dieną po didelio sąvartynų dujų prasiveržimo iš Jadrovo sąvartyno šimtai gyventojų, tarp jų dešimtys vaikų, kreipėsi į Volokolamsko ligonines, skųsdamiesi prasta savijauta.

Kitą dieną po šio incidento mieste įvyko protesto akcijų. Su protestuotojais susitikęs Pamaskvės gubernatorius Andrejus Vorobjovas atleido Volokolamsko rajono administracijos vadovą Jevgenijų Gavrilovą.

Įvykus naujų sąvartyno dujų išsiveržimų, o gyventojams toliau rengiant protestus, vietoje J.Gavrilovo paskirtas Andrejus Vicharevas praeitą savaitę pranešė, kad pradedama laipsniško nepaprastosios padėties režimo įvedimo rajone procedūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius