-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panama Papers driokstelėjo Suomijoje: žurnalistai spaudžiami perduoti informaciją teisėsaugai

Suomijos nacionalinis transliuotojas Yle sulaukė spaudimo iš šalies finansų ministerijos ir mokesčių tarnybų. Valdžios atstovai reikalauja visą turimą informaciją perduoti teisėsaugai. Tuo metu žurnalistai atšauna, kad toks perdavimas pažeistų žurnalistų darbo ir šaltinių apsaugojimo principus, rašoma yle.fi.
„Mossack Fonseca“
„Mossack Fonseca“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Suomijos mokesčių tarnyba pareikalavo, kad Yle žurnalistai perduotų gautą Panama Papers skandalo informaciją, kurioje atskleidžiami konkretūs mokesčių vengimo atvejai.

„Mes puikiai suprantame, kad mokesčių tarnybos ir politikai domisi nutekintais „Mossack Fonseca“ dokumentais. Mokesčių slėpimas ir jų įtaka visuomenei taip pat rūpi mums ir paskatino visą šį tyrimą. Šiuo požiūriu mes visiškai pritariame valdžios atstovų ketinimams“, – sakoma Yle redaktorių išplatintame pranešime.

„Tačiau informacijos perdavimas pažeistų žurnalistinio darbo principus ne tik Suomijoje, bet ir visoje Europoje“, – teigiama pranešime, kuriame pabrėžiama, kad tiriamoji žurnalistika privalo saugoti savo šaltinių konfidencialumą ir negali tarnauti tik valdžios atstovų interesams.

Tarptautinis žurnalistinių tyrimų konsorciumas (ICIJ) jau skelbė, kad yra pasiryžęs išplatinti visą turimą medžiagą visuomenei. Tai gali nutikti jau gegužės 9-ąją dieną.

Panama Papers viso sudaro daugiau nei 11 milijonų dokumentų, kuriuose aprašyta politikos, verslo, pramogų, sporto pasaulio elito atstovų veikla ofšoruose bei jų bendradarbiavimas su „Mossack Fonseca“ teisinių paslaugų įmone.

Daugiau informacijos apie Panama Papers galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius