Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panama Papers: sulaikyti garsiosios „Mossack Fonseca“ savininkai

Beveik metus trunkantis tarptautinis Panama Papers tyrimas į teisiamųjų suolą gali pasodinti Panamos teisininkų kontoros „Mossack Fonseca“ savininkus.
„Mossack Fonseca“
„Mossack Fonseca“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša pagrindinis Panama Papers tyrimo partneris, Vokietijos leidinys „Sueddeutche Zeitung“, „Mossack Fonseca“ savininkai Jurgenas Mossackas ir Ramonas Fonseca buvo sulaikyti vykdant ikiteisminį tyrimą dėl jų įmonės veiklos, taip pat atlikta krata „Mossack Fonseca“ patalpose.

Panamos pareigūnai „Mossack Fonseca“ atvirai vadina „kriminaline organizacija“. J.Mossackui ir R.Fonsecai gali grėsti rimti nemalonumai dėl pinigų plovimo ir kitų nusikalstamų veikų.

Pernai balandį startavęs Panama Papers tyrimas – jungtinis maždaug 400 žurnalistų iš viso pasaulio darbas. Tyrimas, koordinuotas tarptautinio tiriamosios žurnalistikos centro „International Consortium of Investigative Journalists“, iš kėdės išvertė Islandijos premjerą bei daug kitų aukštų pareigūnų. Turbūt skambiausias tyrimo epizodas – atskleista ofšorinių įmonių imperija, formaliai valdoma Rusijos prezidento Vladimiro Putino artimo draugo, violončelininko Sergejaus Roldugino. Per ją, kaip nustatė Panama Papers tyrimas, prasisuko apie 2 milijardai JAV dolerių, įskaitant ir nusikalstamu būdu įgytas lėšas.

15min – vienintelis Panama Papers tyrimo partneris Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius