-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pandemija ir karas Ukrainoje spartina deglobalizaciją – kokia linkme suks pasaulis?

Šaltajam karui pasibaigus, tiek daugelio šalių vyriausybės, tiek privačios įmonės tikėjo, kad tvirčiau pasaulį susaistę ekonominiai saitai užtikrins didesnį stabilumą. Tačiau karas Ukrainoje ir pandemija stumia pasaulį priešinga kryptimi – šiandien ši idėja atrodo abejotina.
Konteineriai
Konteineriai / Chuttersnap Ky nuotr./ Unsplash nuotr.

Kai kurie svarbūs integruotos ekonomikos elementai nyksta. JAV ir Europos vadovybė dabar taiko sankcijas, siekdamos atskirti didžiąją Rusijos ekonomikos dalį – vienuoliktą pagal dydį pasaulyje – nuo ​​pasaulinės prekybos, o šimtai Vakarų kompanijų pačios sustabdė veiklą Rusijoje.

Tuo tarpu jau anksčiau, siaučiant pandemijai, dėl augančių sąnaudų ir nenuspėjamų pasaulinių tiekimo grandinių vėlavimų įmonės pertvarkė savo prekių įsigijimo metodus.

Vakarų šalių valdžios atstovai ir vadovai taip pat svarsto, kaip toliau bendradarbiauti su Kinija, antra pagal dydį pasaulio ekonomika, nes geopolitinė įtampa ir Kinijos komunistų partijos nuolat vykdomi žmogaus teisių pažeidimai bei pažangių technologijų taikymas autokratinei kontrolei stiprinti apsunkina įmonių veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius