Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panišką maisto pirkimą Venesueloje stabdys pirštų atspaudų skaitytuvai

Paniškas maisto pirkimas Venesuelos vadovą Nicolą Maduro privertė imtis kraštutinumų ir prabilti apie pirštų atspaudų skaitytuvų įrengimą prekybos centruose, rašo CNBC.
Pirkėjų eilės Venesueloje
Pirkėjų eilės Venesueloje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Masiškas maisto produktų pirkimas Venesueloje siejamas su prekybininkų manipuliacijomis kainų sistemoje ir prekių slėpimu.

Gyventojus tokie veiksmai privertė kaupti atsargas „juodai dienai“, todėl parduotuvėse nusidriekia didelės pirkėjų eilės, akimirksniu tuštėja lentynos, venesueliečiai lieja įniršį ir nepasitenkinimą valdžia.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pirkėjų eilės Venesueloje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pirkėjų eilės Venesueloje

Praėjusią savaitę Karakase buvo surengtas mitingas. Jo metu venesueliečiai į viršų kėlė tuščius indus, taip demonstruodami nepasitenkinimą dėl maisto stygiaus šalyje. Venesuelos prezidentas N.Maduro svarstė, kad tokios situacijos susdarymo priežastys – politinės. 

Kai kurie prekybos centrai imituoja prekių deficitą, slepia maisto produktus.

„Mes išsiaiškinome, kad vienas populiariausių prekybos tinklų rengė sąmokslą prieš gyventojus. Tačiau situaciją sutvarkėme, radome savininkus ir juos nedelsiant areštavome. Jie turės atsakyti už tai, kad kelią žmonių nepasitenkinimą, o šie tuomet kaltina valdžią.

Tokie verslininkai dirba kartu su opozicijos atstovais, nori sukelti tautos pyktį ir pakeisti valdžią. Kai kurie prekybos centrai imituoja prekių deficitą, slepia maisto produktus. Gyventojai, jausdami maisto stygių ir nežinodami, ko tikėtis ateityje, plūsta į parduotuves ir nori nusipirkti didesnius kiekius maisto“, – aiškino vadovas.

Kovojant su nesąžiningais pardavėjais ir politiniais oponentais sankcijų sulauks ir pirkėjai.

Šalies prekybos vietose ketinama įrengti 20 tūkstančių pištų atspaudų skaitytuvų, kurie neleistų pirkėjams piktnaudžiauti dideliais kiekiais prekių ir taip būtų suvaldytas nuolat pasireiškiantis maisto deficitas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pirkėjų eilės Venesueloje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pirkėjų eilės Venesueloje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius