Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Papua Naujojoje Gvinėjoje per gaisrą prekybos centre žuvo 10 žmonių

Papua Naujojoje Gvinėjoje per gaisrą prekybos centre žuvo 10 žmonių, tikriausiai – kinų, kurie tuo metu ten miegojo, pirmadienį pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.
Papua Naujoji Gvinėja
Papua Naujoji Gvinėja / Shutterstock nuotr.

Anksti penktadienį parduotuvėje „Splendid Star“ Lorengau mieste kilusio gaisro padariniai galėjo būti ir ne tokie tragiški, jeigu Manuso provincijoje šios skurdžios valstybės šiaurėje būtų kokios nors tinkamos gaisrų gesinimo įrangos.

Provincijos policijos vadas Davidas Yapu sakė, kad gaisras greitai apėmė pastatą ir šešios moterys bei keturi vyrai atsidūrė ugnies spąstuose.

„Ugnis greit išplito į kitas prekybos centro dalis ir miegamuosius, kur miegojo 10 žmonių, – vietos laikraščiui „The National“ sakė D.Yapu. – Šešios moterys ir keturi vyrai įstrigo pastate ir sudegė.“

Lu Kangas: „Papua Naujojoje Gvinėjoje Kinijos piliečių valdomame prekybos centre kilo gaisras. Pasigesta dešimties darbuotojų kinų. Kol kas įvykio vietoje radome keturis lavonus.“

Gaisro priežastis nežinoma.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Lu Kangas Pekine sakė, kad prekybos centrui vadovavo Kinijos piliečiai ir kad buvo pasigesta 10 žmonių.

„Papua Naujojoje Gvinėjoje Kinijos piliečių valdomame prekybos centre kilo gaisras. Pasigesta dešimties darbuotojų kinų, – sakė Lu Kangas. – Kol kas įvykio vietoje radome keturis lavonus.“

Laikraštis „PNG Post Courier“ rašė, kad palaikai apdegę neatpažįstamai ir kad į sostinę Port Morsbį vežami DNR pavyzdžiai jiems identifikuoti. Tačiau pranešime nurodoma, kad Kinijoje yra kai kurių žuvusiųjų vaikų.

Pasak „The National“, Manuso provincijoje nėra jokios ugniagesių mašinos ir jokių ugniagesių, tad nors policija greitai atvyko į nelaimės vietą, pareigūnai nieko negalėjo padaryti.

„Tai neišspręstas klausimas, ir jį turi spręsti atitinkamos vyriausybės agentūros, – sakė D.Yapu. – Mums mūsų provincijoje reikia ugniagesių tarnybos. Turime nuo gaisrų saugoti ir savo šeimas bei savo namus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius