-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PAR sugriuvus statomam prekybos centrui žuvo bent vienas žmogus, apie 50 įstrigo po nuolaužomis

Pietų Afrikos Respublikoje vienas žmogus žuvo, o dar apie 50 tikriausiai įstrigo po nuolaužomis, antradienį įgriuvus statomo prekybos centro stogui netoli Durbano miesto, pranešė pareigūnai.
Sugriuvęs prekybos centras
Sugriuvęs prekybos centras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Policijos atstovė Mandy Govender (Mandi Govender) sakė, kad jau patvirtinta vieno žmogaus žūtis, o iš po griuvėsių ištraukti bent 26 žmonės.

„Tas prekybos centras tebebuvo statomas, – aiškino M.Govender. – Dauguma žmonių, vis dar įstrigusių pastato viduje, yra statybininkai.“

Medikai gelbėtojai pasitelkė dresuotus šunis ir specialiąją įrangą, ieškodami gyvų likusių žmonių po didžiule sutrūkusia gelžbetonio plokšte ir susiraizgiusia armatūra prekybos centre, kuris buvo statomas Tongato mieste.

„Manoma, kad po griuvėsiais yra apie 50 žmonių“, – sakė nelaimės vietoje esantis greitosios pagalbos medikas Neilas Powellas.

„Dabar jau gana tamsu ir darosi neįmanoma dirbti, – pridūrė jis. Tai labai didelė statybvietė – tikriausiai apie 200 metrų ilgio.“

N.Powellas sakė, jog daugumai sužeistųjų buvo „lūžę kaulai, (jie patyrė) daugybinių lūžių ir plėštinių žaizdų ... Kai kurių būklė sunki, kitų – lengva“.

Kol kas nežinoma, kodėl įgriuvo stogas.

Vienas Durbano savivaldybės ugniagesių departamento pareigūnas sakė, kad gelbėtojų komandos darbuojasi, kad stabilizuotų incidento vietą.

„Dirbama, mėginant stabilizuoti padėtį“, – sakė pareigūnas, atsisakęs nurodyti savo vardą, nes nebuvo įgaliotas kalbėtis su žiniasklaida.

Anksčiau privati greitosios pagalbos bendrovė ER24 taip pat nurodė, kad po griuvėsiais tikriausiai galėjo įstrigti „iki 50 žmonių“.

Pasak ER24, vienas žmogus buvo nugabentas į ligoninę sraigtasparniu. Dar 18 buvo sunkiai sužeisti, o dviejų žmonių būklė kritinė.

Kitos privačios greitosios pagalbos tarnybos „Netcare 911“ atstovas Chrisas Botha sakė, kad nelaimė įvyko apie 16 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Tongatas yra už maždaug 40 kilometrų į šiaurę nuo Durbano, esančio Indijos vandenyno pakrantėje.

Pietų Afrikos Respublikoje darbo jėga pigi, todėl didesnėse statybvietėse neretai pluša šimtai statybininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius