Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PAR teismas pripažino vieno vyro kaltę dėl 90 kaltinimų išžaginimu

Pietų Afrikos Respublikos teismas antradienį pripažino vieno vyro kaltę dėl 90 kaltinimų išžaginimu, kurių dalis yra susijusi su nusikaltimais prieš vaikus nuo devynerių metų.
Pietų Afrikos Respublikos vėliava
Pietų Afrikos Respublikos vėliava / 123RF.com nuotr.

Netoli Johanesburgo esančio Palm Ridžo teismas išklausė, kaip 38 metų Nkosinathi Phakathi, siautėjęs devynerius metus, užpuldavo moksleives ir versdavo vaikus stebėti jo prievartavimo scenas.

„Jis taikydavosi į savo aukas, kai jos ryte ar vakare eidavo į mokyklą ar darbą arba grįždavo iš jų... Į kai kurias aukas jis taikėsi jų pačių namuose“, – sakoma Nacionalinės prokuratūros atstovės spaudai Lumkos Mahanjanos pranešime.

„Jis apsimesdavo elektriku, atėjusiu sutaisyti dujų kolonėlės ar kitos buitinės technikos, ir žagindavo [aukas]... Kai kuriais atvejais, kai vienu kartu išžagindavo kelis asmenis, jis priversdavo kitus stebėti“, – teigiama pranešime.

Dauguma N.Phakathi aukų buvo vaikai, jauniausiam – vos devyneri. Vyriausiam išžagintam asmeniui buvo 44 metai.

N.Phakathi savo nusikaltimus įvykdė į rytus nuo Johanesburgo esančioje Ekurhulenio savivaldybėje arba jos apylinkėse, nuo 2012 iki 2021 metų.

Jis buvo areštuotas pernai kovą, kai bandė grįžti į vienos iš savo aukų namus, pranešė prokuratūra.

Policininkai jam šovė į koją ir ją vėliau teko amputuoti.

Praėjusią savaitę N.Phakathi pripažino savo kaltę dėl 148 kaltinimų.

Antradienį jis buvo nuteistas dėl 90 išžaginimų, taip pat dėl keturių kaltinimų privertus kitą asmenį ką nors išžaginti, trijų kaltinimų vertus vaiką stebėti lytinį aktą, 43 pagrobimų, dviejų užpuolimų ir keturių vagysčių.

Bausmė jam turi būti paskirta gruodžio pradžioje.

Verdiktas paskelbtas praėjus savaitei po to, kai prezidentas Cyrilas Ramaphosa pareiškė, kad smurtas dėl lyties turėtų būti laikomas svarbiausia šalį kamuojančia „pandemija“.

Policijos duomenimis, išžaginimų ir kitų lytinių nusikaltimų nuo 2017–2018 metų periodo iki 2021–2022 metų periodo padaugėjo 13 proc., o moterų nužudymų per pirmuosius tris šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padaugėjo 52 procentais, pažymėjo C.Ramaphosa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius