Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paragvajaus prezidento postą pirmąkart užims moteris

Paragvajaus prezidento postą postą pirmąkart per šalies istoriją užims moteris, laikinai pakeisianti pirmadienį anksčiau laiko atsistatydinusį kadenciją baigiantį valstybės vadovą Horacio Cartesą.
Alicia Pucheta
Alicia Pucheta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Paragvajus

68 metų viceprezidentė Alicia Pucheta eis prezidento pareigas vietoje H.Carteso, šiam tapus senatoriumi.

Rugpjūčio 15-ąją konservatyviosios valdančiosios partijos „Colorado“ veikėjas Mario Abdo Benitezas, išrinktas per balandžio 22 dieną vykusius rinkimus, pradės penkerių metų prezidento kadenciją vienoje neturtingiausių Lotynų Amerikos valstybių.

Parlamentas trečiadienį turėtų patvirtinti H.Carteso atsistatydinimą ir paskirti A.Puchetą laikinąja valstybės vadove.

Abortų įteisinimo priešininkė A.Pucheta irgi priklauso dešiniajai „Colorado“, kuri jau dešimtmečius yra Paragvajaus valdančioji partija.

Opozicijos senatorė Desiree Masi sakė nenorinti, kad A.Puchetos paskyrimas būtų vertinamas kaip didesnio moterų įgalinimo Paragvajuje ženklas.

„Moteris, demonstravusi visišką paklusnumą esantiems valdžioje, mums neatstovauja, – tvirtino ji. – Vieną dieną moteris ateis į valdžią kaip ir turėtų – per rinkimus.“

Vis dėlto „Colorado“ senatorė Lilian Samaniego gyrė buvusios teisininkės iškilimą į šį postą kaip pavyzdį, „motyvuosiantį Paragvajaus moteris tęsti kovą už tikrai lygias galimybes su vyrais“.

Iš 45 Paragvajaus senatorių moterų yra tik aštuonios, o 80 vietų parlamento žemuosiuose rūmuose jų dirba tik vienuolika.

H.Carteso atsistatydinimas buvo prognozuojamas nuo jo išrinkimo į Senatą per balandį vykusius rinkimus. Naujieji senatoriai bus prisaikdinti birželio 30 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius